Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:39 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 20:33

LEADER: κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι επενδύσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στις αγροτικές περιοχές της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, με το προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής των Ομάδων Τοπικής Δράσης CLLD/LEADER.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων LEADER έχουν πολλαπλά οφέλη για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς ενισχύονται ο τοπικές οικονομίες και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αύξησε τη δημόσια δαπάνη του προγράμματος για τις ιδιωτικές επενδύσεις σε 253 εκατομμύρια ευρώ, από 146 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός.

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να αξιοποιηθούν άμεσα οι αυξημένοι πόροι που διατέθηκαν και να υλοποιηθούν περισσότερα έργα με υψηλή προστιθέμενη αξία. Με τις επενδύσεις σε τομείς όπως η μεταποίηση, ο αγροτουρισμός, η βιοτεχνία και η οικοτεχνία, βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και στηρίζεται το εισόδημα του αγροτικού πληθυσμού.

Από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος Μιχάλης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος και το μέλος Βάιος Κουτής ,ευχαρίστησαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους στην αύξηση των πόρων για τα τοπικά προγράμματα LEADER.

Επίσης, πρότειναν την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου των προγραμμάτων και την παράταση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ζήτησαν τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων με τρόπο που θα διευκολύνει την ένταξη περισσότερων έργων χωρίς τη δέσμευση πρόσθετων πόρων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ, Κ.Μπαγινέτας.

Διαβάστηκε 1606 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία