Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 22:23

Το ΕΠΑΜ Αγρινίου για την απελευθέρωση του Βραχωρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

11 Ιουνίου 1821. Μία ημερομηνία ορόσημο για την πόλη μας, το Αγρίνιο.Αυτή την άγια μέρα ελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό η τότε πόλη του Βραχωρίου, σημερινό Αγρίνιο, από τους επαναστατημένους Έλληνες.

Σήμερα, 11 Ιουνίου 2020, 199 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης, βρίσκει τον λαό του Αγρινίου, καθώς και όλο τον Ελληνικό λαό, κάτω από καινούργια σκλαβιά, που του έχουν επιβάλει αυτή τη φορά οι «Εταίροι μας» και «Σύμμαχοί μας» στην ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο του επίσημου ντόπιου πολιτικού προσωπικού.

Σήμερα, 199 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Αγρινίου, ο λαός του Αγρινίου, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, είναι τρομοκρατημένος από τα συστημικά, πλήρως ελεγχόμενα και καλοπληρωμένα ΜΜΕ, τα οποία έχουν αποκλείσει κάθε διαφορετική φωνή προς τα συμφέροντά τους, πουταυτίζονται με τα συμφέροντα των σύγχρονων κατακτητών.

Σήμερα, 199 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Αγρινίου, έχει καλλιεργηθεί από το ντόπιο πολιτικό σύστημα ο φόβος της επίθεσης των Τούρκων και οι Έλληνες δέχονται χωρίς κουβέντα όλες τις παραχωρήσεις που είναι έτοιμο το πολιτικό σύστημα να κάνει προς τους Τούρκους.

Σήμερα, 199 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Αγρινίου, έχουν ξεχαστεί οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας και τη θέση τους έχουν πάρει οι φοβίες, αλλά και τα διάφορα επιδόματα που σκαρφίζεται τοπολιτικό σύστημα για να κρατάει τον λαό σε ύπνωση και καταστολή.

Αγωνιστές σαν τον Δημήτριο Μακρή, τον Ιωάννη Στάικο, τον Αλεξάκη Βλαχόπουλο, τον Ανδρέα Ίσκο, τον Θεόδωρο Γρίβα, τον Κώστα Σιαδήμα, τον Γεώργιο Βαρνακιώτημε τους πολεμιστές τους,σε συνεργασία με τους ξεσηκωμένους Βραχωρίτες, με τσεκούρια μαχαίρια και ό,τι άλλο έβρισκαν πρόχειρο, όρμησαν πάνω στη φρουρά των Τούρκων, κάνοντας δυνατή την απελευθέρωση της πόλης.

Η στιγμή αυτή είναι σίγουρο ότι θα έρθει και σήμερα. Δεν είναι δυνατόν οι σημερινοί Αγρινιώτες να φανούν μη αντάξιοι των προγόνων τους. Όσο και να τους φοβερίζουν οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες, όσο κι αν φαντάζουν όλα τούτη τη στιγμή δύσκολα και να τα σκιάζει η φοβέρα, όπως λέει και ο Εθνικός μας Ύμνος. Ας μην ξεχνάμε ότι έτσι ήταν και τότε, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη λαϊκή πανστρατιά, που ξήλωσε την Τουρκική σκλαβιά μαζί με τους ντόπιους βοηθούς της.

Αυτός ο λαός, που όλοι σήμερα τον θεωρούν φοβισμένο και νικημένο,θα φέρει την ανατροπή τους.

Το ήθος και το σθένος των αγωνιστών της απελευθέρωσης του Αγρινίου στις 11 Ιουνίου  1821, είναι οδηγός μας στον πόθο για το ξημέρωμα της λευτεριάς στον τόπο μας.

sinidisi,gr

Διαβάστηκε 1798 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/