Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 13:41

Superleague: Καθυστερήσεις και υπόνοιες μαγειρέματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν υπάρχει αναβολή αγώνα στην κανονική περίοδο, η Λίγκα συνήθως φροντίζει να οριστεί εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, στα Play-out που καθορίζουν την επιβίωση ή όχι των ομάδων, ακολουθεί εντελώς διαφορετική τακτική!

Παρότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον αγώνα Ξάνθη – Ατρόμητος που αναβλήθηκε. Καμία κουβέντα ακόμα! Γιατί;

Οι υπόνοιες για «μαγειρέματα» που θα βολέψουν συγκεκριμένες ομάδες, έχουν αρχίσει. Μια χαρά είναι τόσο για την Ξάνθη όσο και τον Ατρόμητο, να παίξουν αργότερα. Έχοντας καλύτερη εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, άρα και του αποτελέσματος που χρειάζονται.

Το λογικό είναι ο συγκεκριμένος αγώνας να οριστεί την προσεχή Τετάρτη, όταν θα έχουν γίνει ήδη οι δύο πρώτες αγωνιστικές. Όμως να δείτε που με τεχνητή καθυστέρηση θα παίξουν πολύ αργότερα.

Η Ξάνθη παίζει το Σάββατο στο Βόλο και ο Ατρόμητος υποδέχεται την ίδια μέρα τη Λαμία. Την επόμενη Κυριακή ο μεν Ατρόμητος θα μονομαχήσει για την 7η θέση (που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο) με τον Αστέρα στην Τρίπολη και η Ξάνθη θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό, σε αγώνα που ίσως κρίνει τη 12η θέση της σωτηρίας.

Καταλαβαίνει κανείς ότι Ξάνθη και Ατρόμητος ενόψει αυτών των κρίσιμων αγώνων, δεν θα ήθελαν να οριστεί την Τετάρτη αλλά αργότερα ο δικός τους εξ’ αναβολής αγώνας. Η Λίγκα από την πλευρά της θα υπερασπιστεί τα θέλω αυτών των ομάδων ή την ισονομία; Γιατί ήδη έχει αλλοιωθεί η κλήρωση των αγώνων.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Τί θα συμβεί αν υπάρξει αναβολή και άλλου αγώνα; Και τι συνειρμοί θα γίνουν, αν αυτή ευνοεί κάποια ομάδα. Κανονικά, σε μια τόσο κρίσιμη διαδικασία θα έπρεπε όταν υπάρχουν λόγοι αναβολής ενός αγώνα, να αναβάλλεται όλη η αγωνιστική. Να αποκλειστεί δηλαδή κάθε περιθώριο “μαγειρέματος”. Όχι να σέρνεται η όποια εκκρεμότητα.

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 1607 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.