Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 10:50

Kατάληψη στη γραμματεία του Τμήματος ΔΠΠΝΤ από τους οργισμένους φοιτητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οργισμένοι για τον εμπαιγμό από την Πρυτανεία οι φοιτητές του Τμήματος  Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών   συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επανίδρυση του.

Από σήμερα το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη της γραμματείας του τμήματος στο Αγρίνιο.

Θυμίζουμε πως προκαλεί αντιδράσεις το γεγονός πως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) έκανε γνωστό ότι δεν έλαβε  φάκελο επανίδρυσης για το Δ.Π.Π.Ν.Τ. παρά τις υποσχέσεις της Πρυτάνεως.

Για το θέμα ζητούν εξηγήσεις τόσο οι φοιτητές του τμήματος καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Παράλληλα με την κατάληψη οι φοιτητές επανέρχονται με νέα επιστολή στην Πρύτανη όπου αναφέρουν τα ακόλουθα:

Κ. Πρύτανη,

Το τελευταίο διάστημα ενώ είχαμε πληροφορίες ότι όλες οι εξελίξεις είναι θετικές και προχωράει η επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, μας ενημερώσατε και εσείς, αλλά και η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) ότι φάκελος επανίδρυσης για το Δ.Π.Π.Ν.Τ. δεν έχει σταλεί ακόμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην ΕΘ.Α.Α.Ε.

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από σήμερα το πρωί σε κατάληψη της γραμματείας του τμήματος μας.

Είμαστε γεμάτοι οργή με την όλη κατάσταση, καθώς υπάρχουν άπειρα ερωτηματικά.

Γιατί αργείτε να στείλετε στην ΕΘ.Α.Α.Ε. τόσο καιρό τον φάκελο για την επανίδρυση του τμήματος μας;

Γιατί ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Βουλή για την αναιτιολόγητη κατάργηση του τμήματος, δεν ζητάει το φάκελο από το Πανεπιστήμιο Πατρών;

Μήπως παίζονται για μια ακόμη φορά μικροπολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας; Γιατί όλο αυτό το παιχνίδι πίσω από τις πλάτες μας όλο αυτό το διάστημα;

Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να επανιδρυθεί το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.).

Τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν πιο δυνατούς και μας πεισμώνουν περισσότερο να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.

Κ. Πρύτανη στείλτε τον φάκελο επανίδρυσης του Δ.Π.Π.Ν.Τ. στην ΕΘ.Α.Α.Ε., ώστε το Υπουργείο Παιδείας να βάλει το τμήμα στα φετινά μηχανογραφικά και να λήξει η υπόθεση. Το τονίζουμε για πολλοστή φορά, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανιδρυθεί το τμήμα μας.

Δεν γίνεται να καταργήθηκε πέρυσι μέσα σε ένα βράδυ, και φέτος μετά από τόσες αποφάσεις και υπογραφές να καθυστερεί μια απλή τυπική διαδικασία επί 5 μήνες για μικροπολιτικά, συντεχνιακά και προσωπικά συμφέροντα.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 2020-21

Φ.Σ. Δ.Π.Π.Ν.Τ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1380 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.