Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:05 πμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 21:34

Αγρίνιο: ‘Οχι στη μεταφορά στην Πάτρα λένε φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζητούν από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης  να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται για τη  μετακίνηση του τμήματος, πρόθεση που τους έκανε η ίδια γνωστή με επιστολή – απάντηση στις 3/4/2020.

Την μετονομασία και μεταφορά στην Πάτρα του νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο, εξετάζει η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης όπως από την ίδια έγινε γνωστό πρόσφατα.

Σχετικό φάκελο άλλωστε έλαβε η Αρχή  από την Πρυτανεία ενώ δεν συνέβη το ίδιο με το αίτημα της επανίδρυσης του Τμήματος Διαχειρισης Πολισιμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογίων, του τμήματος δηλαδή που καταργήθηκε πέρυσι δίνοντας τη σκυτάλη στο Ιστορίας- Αρχαιολογίας.

Οι μεθοδεύσεις της διοίκησης του Πανεπιστημίου για τη μεταφορά του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας είναι γνωστές και οι προθέσεις έχουν εκφραστεί προκαλώντας αντιδράσεις στο Αγρίνιο.

Σήμερα ωστόσο γίνεται γνωστό πως την ακύρωση του αιτήματος μεταφοράς της έδρας του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα ζητούν και φοιτητές του με επιστολή τους προς την  Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

«Δεν είμαστε σύμφωνοι με το αίτημα της μετακίνησης μας ενώ αντιθέτως διακρίνουμε πως μια σημαντική μερίδα των φοιτητών επιθυμεί την παραμονή του τμήματος στην πόλη του Αγρινίου, στην οποία επέλεξε να φοιτήσει, μετά από την δήλωση του μηχανογραφικού τους δελτίου», αναφέρει η επιστολή.

Πέραν της επιστολής τους στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) οι φοιτητές καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της μετακίνησης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν «όσες ενέργειες έχουν γίνει στο όνομα του συνόλου του τμήματος δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα, αλλά αποτελούν αποφάσεις και ενέργειες ορισμένων που έγιναν εν αγνοία του συνόλου των φοιτητών».

Σημειώνουν πως το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, με έδρα το Αγρίνιο, ιδρύθηκε και εντάχθηκε στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, με την παρ. 1 περίπτωση ιδ του άρθρου 36 του ν.4610/2019 (Α΄70)’’, όπως αναφέρει η ΕΘΑΑΕ στην επίσημη επιστολή της και καλούν ο συγκεκριμένος νόμος γίνει από όλους σεβαστός.

Η επιστολή των φοιτητών προς την  Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης:

Στις 3-4-2020 λάβαμε μια επιστολή -απάντηση- κατά την οποία αναγράφεται πως στην υπηρεσία σας έχει σταλεί αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μεταφορά της έδρας του Τμήματός μας από το Αγρίνιο στην Πάτρα.Το αίτημα αυτό αποστάλθηκε από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι απόψεις όλων των ενεργών φοιτητών. Υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του παραπάνω αιτήματος, κάτι το οποίο έρχεται σε αντιπαράθεση με τις αρχές της δημοκρατίας περί της ελευθερίας του λόγου [Άρθρο 19 της ΔΣΑΠΔ] και την επιλογή μας για το συγκεκριμένο Τμήμα και τη πόλη του Αγρινίου κατά την δήλωση του μηχανογραφικού.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις (αυτόνομο κτίριο) όσο και εκπαιδευτικό (17 Μέλη ΔΕΠ) – διοικητικό προσωπικό του Τμήματος στην πόλη του Αγρινίου καλύπτουν τις ακαδημαϊκές μας ανάγκες.Δεν επιθυμούμε να μεταφερθούμε από κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας πλήρως στελεχωμένες με νέες τεχνολογίες σε containers και λυόμενες αίθουσες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά να μην εισηγηθείτε θετικά στο αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για μετακίνηση του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στη Πάτρα και να διακόψετε κάθε διαδικασία αφού αντιπροσωπεύει μόνο μια μικρή μερίδα φοιτητών.

Κατανοούμε πως λόγω του Covid-19 το έργο και οι υποχρεώσεις σας, είναι αυξημένες και πολύ σημαντικές, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μετέωρο.Έτσι παίρνουμε το θάρρος να σας πληροφορήσουμε πως δεν είμαστε σύμφωνοι με το αίτημα της μετακίνησης μας ενώ αντιθέτως διακρίνουμε πως μια σημαντική μερίδα των φοιτητών επιθυμεί την παραμονή του τμήματος στην πόλη του Αγρινίου, στην οποία επέλεξε να φοιτήσει, μετά από την δήλωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Με εκτίμηση,

οι 25 ενεργοί φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας που επιθυμούν παραμονή τους στο Αγρίνιο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1730 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 21:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.