Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 11:19

Tα ΚΕΠ «γκισέ» για το Δημόσιο - Το σχέδιο των αλλαγών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ώστε να γίνει το ΚΕΠ το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών με το Δημόσιο μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση επενδύει στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, τόσο με τη φυσική παρουσία, όσο και ψηφιακά, ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι η δημιουργία επιχειρηματικής γωνιάς μέσα στα ΚΕΠ όπου θα εξυπηρετούντια επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο έχει δημιουργήσει διαδικτυακά μαθήματα προκειμένου να μάθουν οι πολίτες να χειρίζονται το gov.gr για μια σειρά υπηρεσιών, όπως οι υπεύθυνες δηλώσεις και η άυλη συνταγογράφηση.

Ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε και στην κατάργηση του fax στο Δημόσιο, καθώς σημείωσε πως η λειτουργία του κρίθηκε μη αναγκαία.

«Στόχος μας δεν είναι να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία του Δημοσίου, αλλά να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών» υπογράμμισε.

Τέλος, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε και για τα νέα κίνητρα που θα παρέχει η κυβέρνηση στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών, προκειμένου να αυξηθούν οι διεθνείς παραγωγές στη χώρα μας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1406 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.