Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 21:52

Πανεπιστήμιο – Τμήμα ΔΠΠΝΤ: «Τοίχο» συναντούν οι φοιτητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μιλούν για μη συνεργάσιμη στάση από την πλευρά της Πρυτανείας

Συνεχίζουν οι φοιτητές του καταργημένου από το «νόμο Γαβρόγλου» Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) στο Αγρίνιο να πιέζουν με κάθε δυνατό μέσο για την προώθηση του αιτήματός τους για επανίδρυση του Τμήματος.

Προφανώς οι πιέσεις κατευθύνονται προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών και τα άλλα θεσμικά όργανα του Πανεπιστήμιου, που εξάλλου είναι και η καθ’ ύλην αρμόδιοι να προωθήσουν το αίτημα της επανίδρυσης στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μετά από την τελευταία καταγγελία τους αναφορικά με την ανακολουθία των λεγομένων της Πρυτάνεως, η οποία τους ενημέρωσε πως το θεωρούμενο ως απεσταλμένο αίτημα τελεί ακόμη υπό επεξεργασία από το Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές επανέρχονται καταγγέλλοντας πως πλέον συναντούν…  «τοίχο» από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών και των αρμοδίων οργάνων του. Εκπρόσωπος των φοιτητών καταγγέλλει μέσω της «Σ» ότι στην προσπάθειά του να πληροφορηθεί ποιος είναι ο αρμόδιος για το θέμα από την πλευρά του Πανεπιστημίου, παραπέμπονταν από τη Γραμματεία της Πρυτανείας στη Γραμματεία της Συγκλήτου και τούμπαλιν… Χωρίς στο τέλος να καταστεί δυνατό να μάθει ποιος είναι αρμόδιος.

Οι φοιτητές του καταργηθέντος Τμήματος ΔΠΠΝΤ μιλούν για εμπαιγμό των ιδίων, αλλά και του Αγρινίου συνολικά, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως η κωλυσιεργία από την πλευρά της απερχόμενης Πρυτάνεως ίσως να μην είναι άσχετη με το γεγονός ότι σύντομα το Πανεπιστήμιο θα αποκτήσει νέες Αρχές, οι οποίες και θα βρουν μια διαμορφωμένη κατάσταση αναφορικά με το σχεδιασμό του Πανεπιστημίου για το μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Πανεπιστήμιου Πατρών για τη μετονομασία και μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπως πληροφορείται η «Σ», έχει γίνει από το φθινόπωρο του 2019, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου και πριν υπάρξει η «συμφωνία» και το κοινό ανακοινωθέν της Πρυτάνεως, του Περιφερειάρχη και Δημάρχων της περιοχής. Σε αντιδιαστολή, το αίτημα για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) δεν έχει ακόμη κατατεθεί και πλέον μοιάζει αδύνατο το Τμήμα να περιληφθεί στα μηχανογραφικά της φετινής χρονιάς. Μοιραία λοιπόν η ίδρυσή του παραπέμπεται για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων ή πιέσεων προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα όργανά του με θεσμικό και επίσημο τρόπο είναι περιορισμένες καθώς υπάρχει στη… μέση το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Γ. Καραμητσόπουλος για ΔΠΠΝΤ: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!
Αγανάκτηση προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ).

Όπως διαβάζουμε στον τύπο: η Πρύτανης τη μια μέρα (3/6) διαβεβαιώνει τους φοιτητές ότι ο φάκελος επανίδρυσης του τμήματος έχει ήδη σταλεί προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Την άλλη μέρα (4/6) η Πρύτανης τους ενημερώνει ότι ο φάκελος επανίδρυσης του τμήματος είναι ακόμα σε επεξεργασία.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι η Πρύτανης ουδέποτε έστειλε αίτημα επανίδρυσης του τμήματος όπως επισήμως πληροφορούμαστε από την ΕΘΑΑΕ σε απάντηση της στους φοιτητές του τμήματος. Το μόνο αίτημα που έστειλε η Πρύτανης ήταν η μετονομασία του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και μεταφορά της έδρας του στην Πάτρα.Αν όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ακριβή τότε πρόκειται για εμπαιγμό της Πρυτάνεως προς τους φοιτητές και την κοινωνία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.Βεβαίως είναι ένα γεγονός που μάλλον δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν.

Γιατί ο εμπαιγμός είναι μια μόνιμη κατάσταση που βιώνουμε ως κοινωνία συνεχώς εδώ και 35 χρόνια.Τελευταία αρνητική εξέλιξη η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία χάθηκαν οριστικά τα 178 στρέμματα της δωρεάς στο Παλαιό Αεροδρόμιο με ευθύνη βεβαίως της Πρυτανικής Αρχής στερώντας από την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στο Αγρίνιο μια σημαντικότατη περιουσία για να αποκτήσει τις κτιριακές υποδομές που τόσο έχει ανάγκη.

Καλούμε τους θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας, Δήμαρχο Αγρινίου, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας να ενεργοποιηθούν άμεσα και να απαιτήσουν επιτέλους αυτά τα οποία η πόλη μας δικαιούται.

Ως νεοεκλεγείσα Δημοτική Παράταξη, ένα χρόνο πριν, είχαμε αναφερθεί στις αρνητικές εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσα θα επακολουθήσουν. Τότε βεβαίως οι περισσότεροι σφύριζαν αδιάφορα.Όμως, λες και δε πέρασε μια μέρα, όσα αναφέραμε στην περυσινή μας ανακοίνωση ισχύουν και σήμερα.Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1314 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.