Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:43 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 01:26

«Το όραμά μας για το Μεσολόγγι δεν θα το σταματήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα προσπαθήσαμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για ένα οραματικό και εμβληματικό έργο που αφορά την ιστορική καρδιά του τόπου μας, το σημείο που αποτελεί τον τίτλο τιμής και την κληρονομιά μας.

Η δημοτική μας αρχή προγραμματίζει την διερεύνηση των προοπτικών ανάδειξης, ανάπλασης της περιοχής που εκτείνεται από το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και φτάνει τον Κήπο των Ηρώων. Αυτή την φορά δεν θα γίνει πρόχειρα, αποσπασματικά και με μεγάλα λόγια. Αλλά με την κατάλληλη τεκμηρίωση που θα αποτυπώνει το όραμά μας, θα συμβουλεύεται τους επιστήμονες και θα διεκδικήσει κατόπιν χρηματοδότηση από τα διάφορα προγράμματα ώστε να γίνει πράξη με ορίζοντα το 2026 που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Έξοδο.

Πρώτο βήμα είναι η σύνταξη φακέλου που θα  οδηγεί σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών όπου θα κληθούν να δώσουν τα «φώτα» τους αρχιτεκτονικά γραφεία, φοιτητές, Πανεπιστήμια κλπ. απ’ όλη την επικράτεια. Και αυτό γιατί σκοπός δεν είναι να γίνει κάτι πρόχειρο και κοινότοπο, αλλά μια παρέμβαση που θα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και θα αναδεικνύει όλο το μεγαλείο της περιοχής.

Τα βήματα αυτά που απαιτούν ιδιαίτερη τεχνογνωσία δυστυχώς δεν μπορούν να προετοιμαστούν από την υποστελεχωμένη μας τεχνική υπηρεσία που διαθέτει μόνο μια αρχιτέκτονα. Κατά συνέπεια η υπηρεσία εκδήλωσε αδυναμία και αυτή η αδυναμία ήρθε προς αποδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλως παραδόξως η αντιπολίτευση με μπροστάρη τον πρώην δήμαρχο που έκανε πως δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται, καταψήφισε ένα τυπικό θέμα όπως αυτό και προσωρινά μας στερεί την δυνατότητα να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό μας προβάλλοντας εμπόδια.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση προς μικροπολιτικές ενέργειες δεν θα μας πτοήσουν.

Δηλώνουμε πως θέμα για αδυναμία υπηρεσίας φέραμε και θα φέρνουμε μόνο σε περίπτωση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ανάγκης και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τακτικές του παρελθόντος όπου η αδυναμία εκπόνησης μελετών κ.λπ. ήταν «καραμέλα» στο στόμα αιρετών.

Καλούμε το υγιές τμήμα της αντιπολίτευσης να έρθει μαζί μας, να συμμεριστεί το όραμά μας και να κάνει εποικοδομητικές προτάσεις. Είμαστε σίγουροι πως πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι θα θέσουν το καλό του τόπου  πάνω από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Οι θεατρινισμοί και οι «τρικλοποδιές» στα δημοτικά συμβούλια είναι απαρχαιωμένες τακτικές. Δεν μας πτοούν...

Διαβάστηκε 1306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.