Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:41 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 19:20

Σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόλυτη επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε από τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» το εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων, έπειτα από συντονισμένες κινήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να καλύψει την αβελτηρία που είχε επιδείξει η ηγεσία του Υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρά το γεγονός ότι είχε εκδώσει τη σχετική απόφαση την 1η Φεβρουαρίου 2018, ουδέποτε προχώρησε στην υλοποίησή της φτάνοντας στο σημείο να κινδυνεύει με απένταξη από το ΠΑΑ 2014 – 2020 η πραγματοποίηση του Υπομέτρου 2.1 προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων Ευρώ, απαραίτητη προϋπόθεση του οποίου είναι η συγκρότηση μητρώου Γεωργικών Συμβούλων. Αυτό τελικώς αποσοβήθηκε χάρη στις ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου και της διοίκησης του Οργανισμού και άμεσα πλέον μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου Υπομέτρου.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώθηκε τρεις μήνες αργότερα με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχαν εγγραφεί 3.441 υποψήφιοι Γεωργικοί Σύμβουλοι εκ των οποίων οι 611 είναι εργαζόμενοι στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευομένων ξεπέρασε το 87% σε κάθε θεματικό πεδίο πιστοποίησης ενώ πολύ υψηλά είναι και τα ποσοστά επιτυχίας στα τεστ αξιολόγησης.

Στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ θα εγκριθούν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων και θα πιστοποιηθούν και εγγραφούν στο Μητρώο οι επιτυχόντες.

Με τον τρόπο αυτό θα τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβούλων το οποίο θα λειτουργήσει ως σημαντικός αναπτυξιακός μοχλός για την υποστήριξη των Ελλήνων γεωργών, προκειμένου να είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα, να καινοτομούν, να ανταποκρίνονται στις νέες ευκαιρίες και να αναπτύσσουν – διαχειρίζονται τα σύγχρονα περισσότερο αειφόρα συστήματα παραγωγής.

Διαβάστηκε 1752 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία