Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:24 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:37

Εγκρίθηκαν προτάσεις του ΕΣΜΕΣ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Εγκρίθηκε το πρώτο στάδιο αξιολόγησης των προτάσεων «Δυτική Ελλάδα 2021» που υποβλήθηκαν απ’ τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει:

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για την επιτυχή υποβολή των προτάσεων μας, καθώς μέσα από τις ακόλουθες προτάσεις θα προβληθούν και αναδειχτούν έργα, σημαντικής σημασίας που θα αναδεικνύουν διαφορές πτυχές και γεγονότα που συνέβησαν στην Ι.Π. Μεσολογγίου κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι Προτάσεις που αποστείλαμε προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγκρίθηκαν επιτυχώς είναι οι εξής: Πρώτον η συγγραφή , εκτύπωση και παρουσίαση βιβλίου με θέμα την οικονομία στο Μεσολόγγι την περίοδο της επανάστασης και κατά την διάρκεια της πολιορκίας. Δεύτερον ο σχεδιασμός και κατασκευή ‘’Σημαίων’’ της επανάστασης του πολιορκημένου Μεσολογγίου, τοποθετώντας έμπροσθεν των επιχειρήσεων και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά την διάρκεια των εορτών Εξόδων. Τρίτον η δημιουργία χάρτη (χαρτογράφηση) ιστορικών σημείων και διαδρομών στην πόλη του Μεσολογγίου όπου οι επιχειρήσεις μας θα διανέμουν στους επισκέπτες της πόλης μας.

Ευελπιστούμε, και στοχεύουμε με την βοήθεια από τους φορείς πολιτισμού του Μεσολογγίου στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, και πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου οι οποίες κρίθηκαν επιτυχείς, θα στοχεύσουμε στην προβολή υψηλής ποιότητας αναδεικνύοντας διάφορες πτυχές και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 προβάλλοντας τον ‘Ηρωϊκό’ τόπο του Μεσολογγίου».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1289 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.