Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 17:51

H Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) ζητά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις υποψηφίων σπουδαστών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, θεωρεί απαράδεκτο να πληρώνουν από την τσέπη τους υποψήφιοι σπουδαστές τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν:

  • Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), που πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τις δαπάνες υγειονομικού ελέγχου προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό καταλληλόλητας για την συμμετοχή στις εξετάσεις, ανεξάρτητα από το αν επιλεγούν τελικά ή όχι.
  • Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές Σχολές και τις σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, όπου επιτρέπεται οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις να παρέχονται και από ιδιώτη γιατρό, ενώ παρανόηση δημιουργείται και με την εξέταση για την προστασία από τον COVID-19, όπου πολλοί υποψήφιοι πραγματοποιούν το σχετικό τεστ, πληρώνοντας από την τσέπη τους ιδιώτες γιατρούς.

Ως ΑΣΓΜΕ, ζητάμε από την κυβέρνηση:

  • Να είναι δωρεάν οι υγειονομικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΑΕΝ, των στρατιωτικών σχολών, των σχολών των σωμάτων ασφαλείας και των ΤΕΦΑΑ και να γίνονται αποκλειστικά με κρατική ευθύνη.
  • Να σταματήσει η καταβολή οποιουδήποτε παράβολου για τους υποψηφίους των ΑΕΝ.
  • Να αποσαφηνιστούν οι σχετικές με την προστασία από τον COVID-19 εγκύκλιοι, για τη συμμετοχή σε προπονήσεις και εξετάσεις σε αθλήματα, προκειμένου να μηνυποβάλλονται οι υποψήφιοι σε αχρείαστο κόστος για το τεστ.

Αθήνα, 3 Ιούνη 2020

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, TK 104 32

www.asgme.gremail : gt.asgme@gmail.com

photo credits: onmed.gr

Διαβάστηκε 1016 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.