Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:09 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 00:16

Δυτική Ελλάδα: Μόνο το 7% πάει στη Γ’ Λυκείου! Τι γίνεται με εκπαιδευτικούς και ολοήμερο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με συνολικά ελάχιστους μαθητές στις αίθουσες συνεχίζουν να λειτουργούν τα Λύκεια της Δυτικής Ελλάδας με τα ποσοστά στην Γ΄ τάξη να είναι πλέον μονοψήφια και να φθάνουν περίπου στο 7,5%.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά συμμετοχής και στις υπόλοιπες τάξεις με την Α’ και Β΄ Λυκείου να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά τους μόνο περίπου το 21% των παιδιών.

Υψηλότερα είναι τα νούμερα στα Γυμνάσια όμως κι εκεί η τάση ήταν σαφώς πτωτικής και πλέον μόνο περίπου τα μισά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Τα ποσοστά στα Γυμνάσια είχαν ξεκινήσει από το 60% και πλέον κυμαίνονται μεταξύ 50% με 52%.

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όπου φαίνεται πώς η συμμετοχή, λόγω και των ελάχιστων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, υπάρχει ανταπόκριση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το thebest.gr, στα Δημοτικά το 80% των παιδιών πηγαίνει σχολείο, ενώ και το 70% των νηπίων συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θέμα έχει προκληθεί και με την απουσία εκπαιδευτικών τόσο από τη δευτεροβάθμια όσο και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κενά όσων έχουν πάρει άδειες για διάφορους λόγους έχουν υποτυπωδώς καλυφθεί από άλλους εκπαιδευτικούς που κατά βάση απασχολούνταν στο ολοήμερο το οποίο δεν λειτουργεί.

Αυτή όμως είναι σαφώς μια λύση ανάγκη ώστε να μην μένουν τα παιδιά χωρίς ενασχόληση κι εκτός αιθουσών, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μια μόνιμη απάντηση. Και τούτο γιατί οι εκπαιδευτικοί των ολοήμερων δεν γνωρίζουν επ’ ακριβώς πόσο έχει προχωρήσει η κάθε τάξη και πώς θα πρέπει να κινηθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον το πρόγραμμα των μαθημάτων δεν βγαίνει όπως θα έπρεπε, καθώς οι εκπαιδευτικοί αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτάνε τα ίδια τα παιδιά τι μάθημα θέλουν να κάνουν.

Μάλιστα σε περίπτωση που, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, υπάρξει επανέναρξη του ολοήμερου, το πρόβλημα θα ενταθεί αφού τα κενά δεν θα μπορούν καν να καλυφθούν έστω και με αυτόν τον τρόπο. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η σίτιση συνεχίζεται, με περιορισμένες μερίδες όμως καθημερινά καθώς, λόγω κορωνοϊού, δεν υπήρξε δεύτερος κύκλος ενσωμάτωσης παιδιών.

thebest.gr

Διαβάστηκε 1194 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.