Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 21:06

Η Αλεξία, ο Ερμής και τα tips για την αποφυγή της παχυσαρκίας από την Αριάδνη Δάντε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να προτρέψουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν υγιεινή διατροφή;

Η απάντηση είναι απλή: αν το κάνουμε εμείς οι γονείς, είναι πολύ πιθανό τα παιδιά μας να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι. Ωστόσο, ως γονείς μπορούμε να κάνουμε και άλλες, μικρές παρεμβάσεις.»

Με αυτά τα λόγια, αλλά και με τρεις τρόπους η Αγρινιώτισσα συγγραφέας Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Έφης Σαμαρτζοπάνου) προτρέπει τους γονείς, αλλά και τους μικρούς μας φίλους να υιοθετήσουν την υγιεινή διατροφή.

Στο άρθρο που κυκλοφορεί στο blog των Εκδόσεων Τσιπούπολη (chipoupolis.blogspot.gr), η Αριάδνη μας δίνει μερικές χρήσιμες ιδέες για την προσέγγιση του θέματος.

Ως συγγραφέας, προτείνει τη μελέτη κατάλληλων βιβλίων, που θα αναδεικνύουν την αξία της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα, η ίδια παραθέτει το στιγμιότυπο της γνωριμίας των δύο ηρώων του θεατρικού της ανέκδοτου έργου με τίτλο «Η Αλεξία και το μπλε μήλο», για το οποίο έχει δημιουργήσει και μια σύντομη ψηφιακή αφήγηση.

images 01

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγγραφέας παραθέτει στο άρθρο και τις δύο εκδοχές του έργου της (μικρή ιστορία και σύντομη αφήγηση) προσφέροντας στο κοινό αυτό που ονομάζουν οι ειδικοί μια έξυπνη «Πολιτική Διατροφής».

Τέλος, είναι σημαντική η αναφορά της πρότασης παρασκευής ενός γλυκού με αντικατάσταση των υλικών υψηλής θερμιδικής αξίας με αντίστοιχα χαμηλότερης και η προτροπή σύγκρισης των θερμίδων από τα παιδιά. Αυτή η βιωματική δράση παραπέμπει πραγματικά στην Αριάδνη Δάντε που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια και αυτό που περιμένουμε είναι να την απολαύσουμε στην αγαπημένη της γενέτειρα παρέα με τους λιλιπούτειους φίλους της στον αντίστοιχο ρόλο.

images 03

Ο σύνδεσμος με το σχετικό άρθρο βρίσκεται στο blog των Εκδόσεων Τσιπούπολη: http://chipoupolis.blogspot.com/2020/05/blog-post_31.htmlκαι η ψηφιακή ιστορία στον σύνδεσμο: https://scratch.mit.edu/projects/400241871

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 4428 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 21:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033