Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 20:49

Τουρισμός: Νέες οδηγίες για τους ταξιδιώτες λόγω κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέες οδηγίες για τους ταξιδιώτες λόγω κορονοϊού εξέδωσε σήμερα 3/6/2020 ΕΟΔΥ. Ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται πολύ υψηλός όπως επισημαίνεται και συνιστάται να αποφύγετε το ταξίδι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο καθώς έως σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο. Αναλυτικά:

Όπως αναφέρει συνιστάται ισχυρά η αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Αναλυτικά οι οδηγίες για όσους ταξιδεύουν συχνά:

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρεμένο κρέας).
Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας συνιστάται:

Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντιλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Μετά την επιστροφή

Πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς των ταξιδιών ανευρίσκονται στο: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (1135, 210-5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 1124 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα