Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 18:57

Aγρίνιο: “στάση αναμονής” στον εμπορικό κόσμο για τις πεζοδρομήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αποτελεί μία χρήσιμη προσομοίωση για τις οριστικές πεζοδρομήσεις  ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση και μέσω διαβουλεύσεων να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν”, αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Θέμα των ημερών στο δημόσιο διάλογο του Αγρινίου αποτελεί το ευρύ φάσμα πεζοδρομήσεων και των αντίστοιχων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή από  χθες στο κέντρο της πόλης.

Μπορεί οι πεζοδρομήσεις να μην συνοδεύονται από αντίστοιχες εργασίες (δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του 2020) ωστόσο επήλθε μια μεγάλη αλλαγή στο κέντρο για την οποία διίστανται οι απόψεις όπως φαίνεται ακόμη και στις συζητήσεις στα social media.

Θυμίζουμε πως έγινε πλήρη πεζοδρόμηση των οδών που περιβάλλουν την κεντρική πλατεία , επέκταση πεζοδρόμησης της οδού Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Σπ. Τσικνιά   έως οδό Δημοτσελίου καθώς  και πεζοδρόμηση του άνω τμήματος της πλατείας 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα).  Ειδικά για την περίπτωση της Βότση εκφράζονται πολλές απορίες από τους  πολίτες.

Η  άποψη του εμπορικού κόσμου για το ζήτημα έχει βέβαια ιδιαίτερη σημασία ενώ είναι γνωστό πως οι εκπρόσωποι του στο παρελθόν είχαν εκφραστεί με μεγάλη επιφύλαξη και προβληματισμό για το μέτρο

Για το ζήτημα ρωτήθηκε από το agrinionews.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης που επεσήμανε πως αναφορικά με την κυκλοφοριακή μελέτη ο Σύλλογος είχε εξ’ αρχής εκφράσει άλλη άποψη η οποία δεν έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο

« Η μελέτη ήταν επέκταση αυτής από εποχής Σώκου και από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην πόλη, όπως η θέση του Νοσοκομείου ή δημόσιων υπηρεσιών. Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί ότι χρειάζονται νέες μετρήσεις και μελέτες. Από εκεί και έπειτα δεν είναι σε καμία περίπτωση εναντίον των πεζοδρομήσεων ωστόσο χρειάζονται αντικειμενικές εκτιμήσεις γιατί η όποια πεζοδρόμηση από μόνη της δεν προσφέρει λύση σε όλα τα προβλήματα. Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αποτελεί μία χρήσιμη προσομοίωση για τις οριστικές πεζοδρομήσεις  ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση και μέσω διαβουλεύσεων να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν. Ο Σύλλογος τηρεί στάση αναμονής καθώς οι πεζοδρομήσεις δεν πρέπει να είναι δυσανάλογες του μεγέθους της πόλης, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι “προβληματική” ως προς τη ρυμοτομία της, όπως το Αγρίνιο”, αναφέρει ο κ. Μπεσίνης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2476 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.