Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:50 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 18:56

Άρση μέτρων: Το νέο πρωτόκολλο για την ακτοπλοΐα – Χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναθεωρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα επιβατηγά πλοία, λόγω της θετικής πορείας του περιορισμού του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε δύο (από ένα) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Ανοίγουν γυμναστήρια, παιδικές κατασκηνώσεις και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους
Την επόμενη φάση του ανοίγματος της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που άναψε -μεταξύ άλλων- το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, παιδικές κατασκηνώσεις αλλά και γυμναστήρια.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουνίου ενώ την ίδια ημέρα ανοίγουν και οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχεία, η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις -όχι, όμως, από καντίνες-, οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Από το Σάββατο θα επιτρέπεται, επίσης, και το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστηκε 1092 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.