Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:33 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 18:53

Ανοίγει για αιτήσεις το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με στόχο να παρέχει εγγυήσεις για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, το ύψος των οποίων αναμένεται μαζί με τη μόχλευση των τραπεζών να ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες από τις 12 το μεσημέρι μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/.

Οι εγγυήσεις θα είναι έως και το 80% νέων δανείων που θα χορηγηθούν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 με διάρκεια έως 5 έτη. Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και όσων δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην αλιεία και στις υδατοκαλλιέργειες.

Σημειώνεται πως οι 13 συνεργαζόμενες τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Attica Bank, Optima Bank, Procredit Bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας, Χανίων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις μέσα στην κρίση του Covid-19 είναι έτοιμο και δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Ένα έργο που κανονικά θα έπρεπε να μας πάρει πάνω από 8 – 12 μήνες, ετοιμάστηκε σε 60 μέρες. Αξίζουν για αυτό θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από αύριο, στις 12:00 μ., όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για να λάβουν δάνειο με 80% εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα μπορούν να επισκεφθούν την Τράπεζα της αρεσκείας τους και να κάνουν αίτηση στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η Ελλάδα επανέρχεται σε πλήρη οικονομική δραστηριότητα».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε: «Προχωρούμε σήμερα ένα ακόμη βήμα την υλοποίηση της δέσμευσής μας για άμεση και έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων. Με το νέο αυτό χρηματοοικονομικό εργαλείο, που θα χρηματοδοτήσει την αγορά με νέα δάνεια ύψους 7 δισ. ευρώ, διευρύνουμε αισθητά την περίμετρο των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που μπορούν να δανειοδοτηθούν από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Παρέχοντας εγγύηση – μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – έως 80% σε κάθε δάνειο κεφαλαίου κίνησης, ενώ σε επίπεδο χαρτοφυλακίου κάθε τραπεζικού ιδρύματος έως 40% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 30% για μεγάλες, στηρίζουμε τη χρηματοδότηση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων της χώρας, με ευνοϊκούς όρους και αισθητά μειωμένες εξασφαλίσεις».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 210-7450400, καθώς και με την τράπεζα της επιλογής τους.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1011 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.