Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:17 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 18:36

Δήμος Ναυπακτίας: Με δόσεις το ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων για το 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δήμος Ναυπακτίας: Με δόσεις το ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων για το 2020

Σ.Παπαβασιλείου: «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας»

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών,  προχωρά στη διευκόλυνση της καταβολής του ετήσιου τέλους κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020, με προκαταβολή 30% του συνολικού ποσού και δύο ισόποσες δόσεις κατά τη διάρκεια του έτους.

Πιο αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον προχωρήσουν σε κατάθεση σχετικής αίτησης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου στο Αυτοτελές Τμήμα Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απασχόλησης (τηλ.επικ.: 2634360111 και 2634360148), καλούνται να καταβάλλουν το 30% του ετήσιου τέλους που τους αναλογεί και το υπόλοιπο της οφειλής τους να το εξοφλήσουν σε δύο ισόποσες δόσεις. 

Ως καταληκτικές ημερομηνίες εξόφλησης των δύο δόσεων έχουν οριστεί οι εξής:

1η δόση: έως 31.8.2020

2η δόση: έως 31.10.2020

Επισημαίνεται ωστόσο ότι, στην περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη καταβολής έστω και μίας εκ των δόσεων, ανακαλείται η άδεια και η όποια χρήση του κοινόχρηστου χώρου θεωρείται ως αυθαίρετη. 

Σχετικά με το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας κ.Σωκράτης Παπαβασιλείου σημείωσε: «Ο Δήμος Ναυπακτίας, πέραν των απαλλαγών, τις οποίες έχει εφαρμόσει για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που ανέστειλαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη αντίληψη της κατάστασης, προχωρά σε διευκολύνσεις όσον αφορά στην καταβολή του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Σε εφαρμογή νόμου του 2014 και εξαντλώντας κάθε σχετική δυνατότητα που μας παρέχεται, προχωρούμε σε μία ακόμη ενέργεια στήριξης της τοπικής οικονομίας.  Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και αναμένουμε από την Κυβέρνηση να μας δώσει τη δυνατότητα και τους πόρους ώστε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα».

Διαβάστηκε 1085 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.