logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Τρίτη, 14η Ιουλίου 2020, 11:00 πμ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 21:33

Γ. Παπαναστασίου για πεζοδρομήσεις στο Αγρίνιο: Απελευθερώνεται χώρος και γίνεται καλύτερη η ποιότητα της ζωής μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρεμιέρα χθες για τις πεζοδρομήσεις σε κεντρικές οδούς του Αγρινίου πέριξ της κεντρικής πλατείας. Πλέον η κίνηση των οχημάτων στις πεζοδρομημένες οδούς επιτρέπεται μόνο για περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με μόνιμους κατοίκους με ειδική άδεια κίνησης-στάθμευσης, καθώς επίσης και οχήματα των ΑμεΑ. Η κίνηση  οχημάτων φορτοεκφόρτωσης για την τροφοδοσία των καταστημάτων θα επιτρέπεται αυστηρά κατά τις ώρες από 7:00 π.μ.- 9:30 π.μ. Χθες πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, άνδρες της τροχαίας, αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, βρίσκονταν σε διάφορα σημεία του κέντρου για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και να ενημερώνουν τους οδηγούς.

Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου μίλησε στο ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8και το Δημήτρη Παπαδάκη σημειώνοντας  με νόημα:  «Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό… Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες μεγάλες πόλεις, γιατί το Αγρίνιο έχει γίνει μεγάλο πια και δεν μπορεί να έχουμε την ίδια λειτουργία. Σήμερα το Αγρίνιο δεν είναι η κεντρική πλατεία και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Μιλάμε πλέον για ένα πεζοδρομημένο κομμάτι, που ουσιαστικά δημιουργείται μια μεγαλύτερη πλατεία. Απελευθερώνεται χώρος με τις πεζοδρομήσεις και γίνεται καλύτερη η ποιότητα της ζωής μας».

Αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου και τις πιθανές δυσκολίες τουλάχιστον το πρώτο διάστημα ο δήμαρχος Αγρινίου εκτίμησε ότι «χρειάζεται το χρόνο του. Όπως κάθε μέτρο, έτσι και αυτό, στην αρχή θα έχει τις δυσκολίες του, σιγά – σιγά θα γίνονται τα πράγματα πιο εύκολα και εκτιμώ ότι σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε όλοι προσαρμοστεί και θα έχουμε μάθει να  λειτουργούμε διαφορετικά και θα αλλάξουν οι συνήθειες μας όσον αφορά κυρίως τη χρήση του αυτοκινήτου. Σε λίγο θα είμαστε όλοι προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και θα μας αρέσει η νέα πραγματικότητα».

Ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου εκτίμησε ότι το έργο, που αφορά την επέκταση των πεζοδρόμων και την αισθητική τους αναβάθμιση, το οποίο είναι ήδη προενταγμένο στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του χρόνου περίπου και η κατασκευή του θα ξεκινήσει εντός του 2021 και θα γίνει τμηματικά. Η περίοδος αυτή μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα, σύμφωνα με το δήμαρχο Αγρινίου, θα είναι μια «πρόβα» για τα νέα δεδομένα στο κέντρο της πόλης, αφού ούτως ή άλλως η εκτέλεση των έργων δημιουργεί πάντα κάποια όχληση.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις προβλέπουν:

Α. πλήρη πεζοδρόμηση των οδών που περιβάλλουν την κεντρική πλατεία:
• πεζοδρόμηση οδού Αναστασιάδη από τη διασταύρωση με την οδό Βότση και πεζοδρόμηση της οδού Μπαϊμπά από την κεντρική πλατεία μέχρι τη συμβολή με την οδό Κύπρου.
• πεζοδρόμηση της οδού Ι. Σταϊκουαπό τη διασταύρωση με την οδό Γρίβα μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας και πεζοδρόμηση της οδού Σαλάκου από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Καζαντζή. Διευκρινίζεται ότι, η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Κύπρου θα επιτρέπεται και στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ι.Σταϊκου ο πεζόδρομος θα διακόπτεται.
• πεζοδρόμηση της οδού Π. Σούλου στο τμήμα της από κεντρική πλατεία έως τη συμβολή με την οδό ΑφωνΠαναγοπούλου.
Β. επέκταση πεζοδρόμησης της οδού Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Σπ. Τσικνιά (πρώην Τσαλδάρη) έως οδό Δημοτσελίου. Διευκρινίζεται ότι, η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Αμαλίας Φλέμιγκ (δρόμος από πλατεία Ξηρομέρου προς οδό Λουριώτου) θα επιτρέπεται και στη διασταύρωση των οδών Παπαστράτου και Αμαλίας Φλέμιγκ ο πεζόδρομος θα διακόπτεται.
Γ. πεζοδρόμηση του άνω τμήματος της πλατείας 28ης Οκτωβρίου (οδός που αρχίζει από την οδό Γοργοποτάμου κινείται περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην οδό Κακαβιά). Στον πεζόδρομο περιλαμβάνεται και τμήμα του οδού Γλέζου – Σάντα από την οδό Καψάλη έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου.
Δ. Πεζοδρόμηση της οδού Βότση, από κτίριο του Δημαρχείου έως την οδό Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Πεζοδρόμων του Δήμου Αγρινίου απαγορεύεται απολύτως η κίνηση και στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών τους πεζόδρομουςκαι επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση :
1. Η κυκλοφορία όλο το 24ωρο, των οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών, των αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, οχημάτων του Δήμου, οχημάτων Δημοσίων Υπηρεσιών, οχήματα ΕΛΑΣ, πυροσβεστικής κλπ καθώς και οχήματα για έκτακτες ανάγκες.
2. Η κίνηση (όχι η στάθμευση) επιβατικών αυτοκίνητων μεταφοράς ανάπηρων που έχουν ειδική κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ και ανήμπορων υπερήλικων από και προς την μόνιμη κατοικία τους ή για ειδικούς ιατρικούς λόγους και εφόσον ο προορισμός βρίσκεται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών.
3. Η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων, επιτρέπεται αυστηρά κατά τις ώρες από 7:00π.μ.- 9:30π.μ., για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών.
4. Επιτρέπεται η κίνηση αυτοκίνητων ιδιωτικής χρήσεως από και προς ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παρόδιων ιδιοκτησιών, που βρίσκονται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών και ανήκουν σε κάτοικους του πεζόδρομου. Για τους εν λόγω πολίτες χορηγείται ειδική άδεια περιορισμένης χρονικής ισχύος από τον Δήμο και αναφέρει το χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
5. Η κίνηση οχημάτων που εκτελούν μετακομίσεις οικοσκευών από ή προς την περιοχή, τροφοδοσίας καύσιμων μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων (4) τόνων, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων κατεδαφίσεων ή εκσκαφών, καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια του Δήμου.Η υπάρχουσα θέση στάθμευσης οχημάτων ΤΑΧΙ μεταφέρεται επί της οδού Αναστασιάδη στη συμβολή με την οδό Βότση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 830 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

25 SECONDS CAFE

kostopoulou

mpalotis banner

COFFEE SIR

magnitaki

grivaswines

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

xamogelo Banner 350x200 gamos vaptisi

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις

Προτεινόμενα

  • 1