Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:46 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 18:42

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Πώς διαμορφώνονται από 1η Ιουνίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινά η προγραμματισμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Από 1η Ιουνίου ξεκινά η προγραμματισμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το μέτρο θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις μελλοντικές προσλήψεις προσωπικού και σχεδιάζει την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ως μια διαρθρωτική αλλαγή που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης.

Η τρέχουσα μείωση των εισφορών της μισθωτής απασχόλησης ψηφίστηκε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του περασμένου Φεβρουαρίου. Η μείωση (0,9%) μοιράζεται κατά 0,48 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και 0,42 μονάδες για τον εργαζόμενο.

Ο τελευταίος προγραμματισμός της κυβέρνησης προέβλεπε μείωση των εισφορών έως 5 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2022, αλλά είναι αμφίβολο εάν η κρίση του κορωνοϊού θα επιτρέψει να υλοποιηθεί.

Το 2021 είχε προγραμματισθεί σωρευτική μείωση 1,99 ποσοστιαίων μονάδων που αφορά κατά 1,01 τους εργοδότες και κατά 0,98 τους εργαζομένους. Και για το 2022 προβλεπόταν μείωση κατά 3,60 ποσοστιαίες μονάδες σωρευτικά (1,57 για εργοδότες και 2,03 για εργαζομένους).

Πηγή: CNN.gr

Διαβάστηκε 1867 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία