Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:07 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 18:41

Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν την Τρίτη αυξημένες επικουρικές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ

Συνολικά 236.274 συνταξιούχοι θα δουν αύριο Τρίτη αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές.

Η επικουρική σύνταξη, θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

Όπως τόνισε άλλωστε το Σάββατο και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη, ενώ το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών.

«Τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτση μιλώντας στον Σκάι είχε αναφέρει ότι η οι αυξήσεις αυτές δεν δίνονται «ξαφνικά και άκριτα» αλλά σε ευθυγράμμιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Πηγή: in.gr

Διαβάστηκε 1869 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία