Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 12:39

Μεσολόγγι – Π. Παπαδόπουλος: Να πλένετε καλά τα χέρια σας όταν αγγίζετε λέξεις που δεν μπορούν να ανασάνουν…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγαπητέ Πρόεδρε της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, με αφορμή σχετική ανακοίνωσή σου αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, οι οποίες σαφώς σχετίζονται και με τη δική μου παραίτηση από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, έχω να επισημάνω τα εξής:

1.    Είναι ψευδές ότι οι τέσσερις (4) εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» δεν δικαιούνται το ανθυγιεινό επίδομα των 150,00 ευρώ, καθότι η συλλογική τους σύμβαση με την Κοινωφελή είναι «ως οικιακοί βοηθοί – καθαριστές εσωτερικών χώρων», πράγμα το οποίο ισχύει από το 2002 που άρχισαν την εργασία τους στο πρόγραμμα και είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο κωδικό. Κάποιος λοιπόν έγκριτος νομικός πρέπει να σας διαφωτίσει ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει στο προκείμενο, κ. Πρόεδρε.

2.    Η Επιθεώρηση Εργασίας δικαιώνει με σχετικό έγγραφο τις εργαζόμενες, πράγμα το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε από τα μέλη του Δ.Σ.

3.    Ως προς τα ΚΔΑΠ με τίτλο κτήσης, σας υπενθυμίζω ότι η δημοτική σας παράταξη ήταν αντίθετη προεκλογικά με αυτή την πρακτική, που κατά συρροή είχε υιοθετήσει ο πρώην Δήμαρχος, για ευνόητους λόγους, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν κάνατε απολύτως τίποτε, ούτε να τους εντάξετε σε ΑΠΔ, ούτε στο πρόγραμμα επιδότησης ανεργίας λόγω κορωνοϊού. Εξάλλου δεν εργάστηκαν με δική τους υπαιτιότητα. Σας υπενθυμίζω δε ότι δεν είναι μόνο οι τίτλοι κτήσης που αμείβονται με την ώρα. Όλο σχεδόν το προσωπικό των ΚΔΑΠ, εκτός από 5 εργαζόμενους του πρώτου ΚΔΑΠ που προσλήφθηκαν το 2003 και είναι με πλήρη απασχόληση, αμείβονται με την ώρα. Σ’ αυτούς τι θα κάνετε; Σε κάθε περίπτωση και εδώ εκτιμώ ότι θα υπάρξουν προβλήματα.

4.    Είναι επίσης ψευδές ότι για την Κοινωφελή, ως ΝΠΙΔ, δεν είναι υποχρεωτική η ένταξή της στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οφείλετε δε να γνωρίζετε ότι από το 2016 η Κοινωφελής είναι υποχρεωτικά ενταγμένη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και δύο (2) φορές στο παρελθόν που έγιναν πληρωμές εκτός αρχής, δεχτήκατε σχετική επίπληξη με απειλή περικοπής πιστώσεων! Σας παραπέμπω στις παρακάτω ΑΔΑ: 78ΡΧ465ΦΘΕ-Σ60, ΒΙΗ5Χ-24Τ και 6ΠΦΦ645ΦΘΕ-ΠΦΟ.

Το ποιος έχει βάλει “πλάτη” όλα αυτά τα χρόνια να ορθοποδήσει η Κοινωφελής, το ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και στο «Βοήθεια στο σπίτι» και στα ΚΔΑΠ.

Τώρα που είδες ότι με “τυφλώνει” η λαϊκίστικη αντιπολιτευτική διάθεση και ότι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι παρούσα, αυτό προφανώς σου ήρθε ως “επιφοίτηση” της ετεροχρονισμένης θείας λειτουργίας του Πάσχα, στην οποία εσχάτως συμμετείχες…

Τέλος, το ποιος χρησιμοποιεί το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τις δημοτικές επιχειρήσεις, ως “όχημα” και “δούρειο ίππο της εξω-διοικητικής καριέρας”, εδώ η επιστήμη της λογικής σηκώνει τα χέρια ψηλά… Ουκ έστιν χαρακτηρισμός επί του προκειμένου, διότι είναι δυσεύρετος στο δικό μου λεξιλόγιο. Εξάλλου “δούρειοι ίπποι” καθημερινά “ανακαλύπτονται” στη δημοτική πλειοψηφία. Εύχομαι και ελπίζω να μην κατηγορηθείς και εσύ γι’ αυτό, αγαπητέ Πρόεδρε. Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 873 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.