Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:08 μμ
 
wm small
Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 18:05

Επιστροφή στην κανονικότητα και για το νοσοκομείο Αγρινίου-προσπάθεια για προμήθεια αντιδραστηρίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με λιγότερα κρεβάτια και πιθανως σε άλλο χώρο η "κλινική κορωνοϊού"

Σε ρυθμούς κανονικότητας κινείται ξανά το νοσοκομείο Αγρινίου μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η χειρουργική του νοσοκομείου έχει επανέλθει στο 75% της αρχικής της, προ κορωνοϊού, κατάστασης καθώς πλέον εκτελούνται τα τακτικά χειρουργεία. Άλλωστε η επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων ήταν το πρώτο βήμα της “επιστροφής στην κανονικότητα”.

Ακολούθησε με την σειρά της και η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων με κανόνες και προϋποθέσεις.

Όσον αφορά την “κλινική του κορωνοϊού” που είχε δημιουργηθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου για την παρακολούθηση και την νοσηλεία ύποπτων κρουσμάτων, από τον χώρο έφυγαν και επανατοποθετήθηκαν στις κλινικές τους περίπου 25 κρεβάτια.

Ουσιαστικά το νοσοκομείο μέρα με την μέρα επανέρχεται σε σχετικά φυσιολογικούς ρυθμούς, την ίδια στιγμή που βγήκε “αλώβητο” και χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού έως σήμερα.

Χώρος βέβαια για την περίθαλψη και την “απομόνωση” τυχόν κρουσμάτων θα συνεχίσει να υφίσταται στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ο χώρος αυτός θα είναι σαφώς πιο περιορισμένος χωρίς βέβαια να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αλλάξει όροφο η λεγόμενη “κλινική κορωνοϊού” και να μεταφερθει σε άλλο σημειο του κτιρίου .

Η επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς βέβαια δίνει την δυνατότητα στο Νοσοκομείο Αγρινίου να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα για ένα πιθανό νέο κύμα κορωνοϊού, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται προσπάθεια από το νοσοκομείο ώστε να αγοραστούν αντιδραστήρια που θα δίνουν την δυνατότητα να γίνουν εξετάσεις ανίχνευσης του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες πρόλαβε και διενήργησε περισσότερα από 180 τεστ κορωνοϊού, όλα αρνητικά, στην περιοχή του Αγρινίου.

Η δυνατότητα του νοσοκομείου στην ανίχνευση κορωνοϊού είναι δεδομένο πως θα λειτουργήσει θετικά και στην διαχείριση και εξοικονόμηση χώρου και χρόνου.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1036 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.