Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:02 μμ
 
wm small
Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 14:28

Ποιοι τουρίστες θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η “μαύρη” και η “λευκή” λίστα, οι τουρίστες που θα κάνουν τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα. Ο τουρισμός φέτος δεν θα θυμίζει σε τίποτα άλλα καλοκαίρια και η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους… τολμηρούς που θα ταξιδέψουν.

Η Ελλάδα «ανοίγει» τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για 29 χώρες. Τι θα γίνει με τους τουρίστες που θα έρχονται από τις χώρες που βρίσκονται στη «λευκή» λίστα και τι με όσους ανήκουν σε χώρες από τη «μαύρη» λίστα;

Απαντήσεις στο πότε θα μπαίνουν σε καραντίνα και ποιοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για κορονοϊό δίνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι ελληνικές αρχές εστιάζουν στα αεροδρόμια από τα οποία έρχονται στην Ελλάδα οι τουρίστες, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.

Σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα υποβάλλονται όσοι ταξιδιώτες αναχωρούν από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, δηλαδή με αρνητική επιδημιολογική εικόνα. Τα αεροδρόμια αυτά περιλαμβάνονται σε κατάλογο τον οποίο καταρτίζει και επικαιροποιεί διαρκώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και όποιος δημοσιοποιήθηκε χθες (30.05.2020) σε ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα του EASA, ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποία το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους», λέει ο Χάρης Θεοχάρης.

Στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο υπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες εισόδου της συγκροτημένα, με ασφάλεια και πάντα με οδηγό τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών. Κινούμαστε εντός του ιατρικού πλαισίου και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των επιστημόνων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς προδιαγραφές για την προστασία της υγείας κάθε τουρίστα και αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

newsit.gr

Διαβάστηκε 1189 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.