Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 12:15

Ναύπακτος: Πρόκειται για αριστούργημα (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Να το θέσουμε ευθύς εξαρχής και χωρίς περιστροφές

Αν ήθελε κανείς να περιγράψει την ομορφιά που περικλείει κάθε γωνιά και σημείο της Ναυπάκτου, μόνο τον υπερθετικό βαθμό θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει. Εν κατακλείδι, πρόκειται για αριστούργημα.

Η γαληνοτάτη της δυτικής Ελλάδος, αυτό το αέναο κόσμημα, το χάρμα ιδέσθαι, στη μισγάγκεια του Κορινθιακού και Πατραϊκού κόλπου, χαρακτηρίζεται ως μια πολυσύνθετη ύπαρξη που εμπεριέχει, πολιτισμό, τέχνες, μουσική, γράμματα, ειρηνική συνύπαρξη και πολεμική διένεξη, δημιουργία, αποτέλεσμα διαδρομής 2.100 ετών.

Αν επιχειρούσαμε μία αναδρομή στην ιστορία της, θα δυσκολευόμασταν να ανακαλύψουμε μια πόλη που να διατήρησε έναν τόσο ιδιαίτερο και ιδιάζοντα χαρακτήρα σε όλες τις εκφάνσεις του βίου της, όσο το έκανε η Ναύπακτος.

Προικισμένη με φυσική λάμψη, διατηρεί τη γοητεία της αν και συχνά, συλλαμβάνεται επιμελώς ατημέλητη. Εδώ το πνεύμα ηρεμεί. Το καθρέφτισμα στην απόλυτη γαλήνη της θάλασσας μοιάζει με βάλσαμο ψυχής. Τα χρώματα εναλλάσσονται και η θαλάσσια αύρα αναζωογονεί.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

e-nafpaktia.gr

Διαβάστηκε 2490 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.