Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:36 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 21:07

Πρόεδρος του Χαρ. Τρικούπη: «Θα γίνουν τα αδύνατα – δυνατά, για να παίξουμε στο Μεσολόγγι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Βασιλική Μπελέκου, πρόεδρος του Χαρίλαου Τρικούπη, μιλάει στο gazzetta.gr για την όμορφη μέρα που ξημέρωσε στην ομάδα, τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για γήπεδο στο Μεσολόγγι και το… παράπονο που δεν υπάρχει μια φωτογραφία πανηγυρισμού από την άνοδο.

Η Bundesliga ξανά στη σέντρα με εκπληκτική προσφορά*! +21 *Ισχύουν Ο & Π
Το πρώτο τηλεφώνημα την βρήκε να τρέχει άρον άρον για συναντήσεις και δουλειές, που είχαν να κάνουν με την ομάδα, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ πως ο Χαρίλαος Τρικούπης – μαζί με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων – είναι στην Basket League.

«Θα με πάρετε το απόγευμα ένα τηλέφωνο σας παρακαλώ;».

Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν και το… τυχερό, λοιπόν. Η φωνή της πιο ήρεμη, αλλά διακρινόταν αυτό το άγχος της έκστασης, όταν κάτι όμορφο συμβαίνει στη ζωή σου και από τα τόσα συναισθήματα, προσπαθείς να βάλεις τις λέξεις σε σειρά.

«Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι! Να σας πω την αλήθεια, περίμενα την επίσημη ανακοίνωση για να πιστέψω αυτό το οποίο έχει γίνει φέτος. Είμαι πολύ χαρούμενη», ήταν τα πρώτα λόγια της Βασιλικής Μπελέκου στο gazzetta.gr, μετά τα χαρμόσυνα νέα.

Η Βασιλική Μπελέκου κατέχει τον προεδρικό θώκο της ομάδας του Μεσολογγίου τα τελευταία χρόνια – είχε ξεκινήσει από γενικός γραμματέας – ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι ανακοινώθηκε πως θα παραμείνει στα καθήκοντά της μέχρι το 2021.

Η φαρμακοποιός από την πόλη της δυτικής Στερεάς Ελλάδας… έγιανε τον κόσμο με τα φάρμακα και τα σκευάσματά της, αλλά η ίδια «γιατρευόταν» μέσα από το μπάσκετ. «Ήταν στη ζωή μου πάντα. Μετά τον κύκλο των σπουδών και των διδακτορικών μου, ήρθα στην πόλη μου να εργαστώ και ήρθε και ο Τρικούπης», είχε πει στην εκπομπή «Pick n’ Roll» και στο Βασίλη Σκουντή τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Σιγά σιγά, είδε την ομάδα της καρδιάς της να μεγαλώνει και να παίρνει σήμερα την πολυπόθητη άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια». Υπάρχει, όμως, ένα «αλλά»…

«Δεν έχουμε μια φωτογραφία, έναν πανηγυρισμό. Νομίζω ότι είμαστε οι πρώτη ομάδα που ανεβαίνει, χωρίς να έχει έναν πανηγυρισμό», λέει με παράπονο. «Δεν μπορούμε να το χαρούμε, λόγω της κατάστασης, όπως ξέρουμε εμείς στο Μεσολόγγι να χαιρόμαστε και να πανηγυρίζουμε. Θα ήθελα να είχα εδώ τους παίκτες, όλους τους ανθρώπους της ομάδας, να είχε ολοκληρωθεί η χρονιά… Ήταν δύσκολη και ιδιαίτερη η χρονιά φέτος. Δεν πειράζει, όμως. Αφού είμαστε καλά, προχωράμε».

Η ηθική ικανοποίηση, όταν οι κόποι ανταμείβονται, είναι φυσικό κι επόμενο να έρθει. «Ο Τρικούπης είναι μια ομάδα που δουλεύουμε όλοι. Οπότε, όταν πετυχαίνεις ακόμα και τον πιο μικρό στόχο που έχεις βάλει, από το παιχνίδι ακόμα – γιατί οι στόχοι μας κάθε εβδομάδα ήταν να πάρουμε το παιχνίδι μας και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα – ναι, την νιώθουμε μια ηθική ικανοποίηση. Είναι μεγάλο πράγμα για μια πόλη σαν το Μεσολόγγι να έχει μια ομάδα, η οποία να μπορεί να παίξει στην Α1». Κι αυτή η πόλη έχει «αγκαλιάσει» πραγματικά αυτό το σύλλογο. «Ο κόσμος μας αγαπάει και μας/μου το εκδηλώνει κάθε μέρα και όποτε μπορεί. Θα ήμασταν αχάριστοι αν λέγαμε κάτι άλλο. Είναι ωραία μέρα για το Μεσολόγγι».

Αυτό το «όλοι» που αναφέρει δεν είναι τυχαίο. Από την σύντομη συζήτηση, η κυρία Μπελέκου φαίνεται πως είναι ξεκάθαρα… παίκτης ομάδας! Δεν θέλει τα εύσημα, δεν τα επιδιώκει, δεν την νοιάζουν. Ξέρει καλά πως άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές. «Ο Ντίνος (Καλαμπάκος) πήρε την ομάδα, την εξέλιξε, την έφτασε εκεί που είναι τώρα, μαζί με τα παιδιά. Το πίστεψαν πάρα πολύ αυτό, όλο το προπονητικό τιμ και οι παίκτες. Είναι δική τους όλη αυτή η επιτυχία, των παιδιών, των προπονητών και της υπόλοιπης ομάδας. Εγώ δεν είμαι μόνη μου. Έχω μια ομάδα από πίσω, η οποία με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ τους οργανώνω λίγο καλύτερα μάλλον. Εμείς οι διοικητικοί support κάνουμε από πίσω, με πολλή δουλειά, βέβαια, αλλά τα παιδιά είναι εκείνα που φέρνουν τα αποτελέσματα».

Μιας και αναφέρθηκε το όνομα του κόουτς Καλαμπάκου, όσοι παρακολουθούν απλά την Α1, θα θυμούνται τη παρουσία του στον πάγκο του Κοροίβου τη διετία 2016-18, που… έκοβε κι έραβε με τις τρομερές ατάκες του, αλλά και την ταπεινότητα και την αφοσίωση με την οποία υπηρετεί το επάγγελμά του. Μετά την ομάδα της Αμαλιάδας, ο πρώην παίκτης του Παγκρατίου και του Παναθηναϊκού βρήκε το… λιμάνι του στο Μεσολόγγι. Τι ποιο ιδανικό τότε, από το να συνεχίσει στο «τιμόνι» της ομάδας, σε κατατόπια που γνωρίζει; Η πρόεδρος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τον κόουτς έχουμε κάνει μια συμφωνία, που τη θέλαμε κι οι δύο. Περιμένουμε να κλείσει η μία χρονιά και να αρχίσει η επόμενη. Έχουμε πει ότι την κουβέντα μας θα την κάνουμε από εδώ και πέρα. Η διάθεση, πάντως, υπάρχει και από τους δύο. Είναι αυτονόητο. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αίσιο τέλος, ότι θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας».

Και μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, τι έχει το πρόγραμμα; «Ένα ραντεβού με τον ΕΣΑΚΕ, για να μας ανακοινώσει και επίσημα το τι μας περιμένει για τη νέα χρονιά. Ξέρετε όλοι σας ότι μας περιμένουν καινούρια πράγματα. Θέλω πρώτα να ενημερωθούμε, για να έχουμε μια άποψη, για να δούμε τι γίνεται, γιατί ο προγραμματισμός μας ήταν με βάση αυτά που ξέραμε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το κομμάτι μας στην Α1. Δεν σας το κρύβω. Ο στόχος μας ήταν αυτός, στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά φέτος υπήρχε. Σηκώνουμε μανίκια, για να δούμε τι γίνεται».

Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη (28/05) πέρασαν μια σειρά από αποφάσεις, οι οποίες ακόμα έχουν περιθώρια συζήτησης και βελτίωσης. Η ίδια εμφανίζεται επιφυλακτική όσον αφορά αυτό το θέμα και τις εξελίξεις, κι έχει τους λόγους της γι’ αυτό. «Με ανησυχούν πολλά και με ηρεμούν άλλα τόσα. Δεν θέλω να τα σχολιάσω πολύ, γιατί δεν έχω ακόμα τα δεδομένα. Δεν έχω ενημερωθεί από τον ΕΣΑΚΕ επίσημα. Ένα δελτίο τύπου έχει πολλές παραμέτρους από πίσω. Καλό θα ήταν να ενημερωθούμε, για να δούμε τι γίνεται. Πάντως, αυτό που φαίνεται, είναι ότι κάποια πράγματα αλλάζουν. Εμείς είμαστε μια ειδική περίπτωση, κι εμείς κι ο Διαγόρας είμαστε νεοφώτιστοι. Να δούμε και τι σκέφτηκαν για εμάς, γιατί εμείς πράττουμε αυτά που σκέφτηκαν οι άλλοι για εμάς».

Ένα θέμα ακόμα που απασχολεί τους ανθρώπους του Χαρίλαου Τρικούπη είναι το γήπεδο. Το κλειστό γυμναστήριο του Μεσολογγίου έχει μόλις 600 θέσεις και τα σενάρια πως η ομάδα θα «μετακομίσει» στην Άρτα, στην Πάτρα ή στο Αγρίνιο πολλά. Η κυρία Μπελέκου βάζει, όμως, τα πράγματα στη θέση της και τονίζει πως ο ίδιος ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, εγγυήθηκε για το γήπεδο. «Η Άρτα προέκυψε και όλοι δίνουν πιθανότητες, χωρίς εμείς να την έχουμε στο μυαλό μας. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε στο Μεσολόγγι. Η διαβεβαίωση που είχα σήμερα από τον Δήμαρχο είναι ότι θα γίνουν τα αδύνατα, δυνατά, για να παίξουμε στο Μεσολόγγι. Δεν εξαρτάται από εμάς 100%. Έχουμε κάνει αυτά που πρέπει να κάνουμε, είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Προτεραιότητά μας είναι το Μεσολόγγι. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ούτε η Άρτα, ούτε η Πάτρα, ούτε το Αγρίνιο. Η ομάδα ανήκει στην πόλη. Πρέπει να παίξει στην πόλη της. Προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε».

Η Βασιλική Μπελέκου γίνεται κιόλας η πρώτη γυναίκα πρόεδρος που ανεβάζει ομάδα στην Α1. Με ένα γρήγορο ψάξιμο δηλαδή και με ένα τηλεφώνημα στην «αυθεντία» που λέγεται Σκουντής – με την επισήμανση ότι «ήταν και η Ειρήνη Καρρά στην Δάφνη, αλλά ήταν ήδη στην πρώτη κατηγορία. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν 5-6 ακόμα στις υπόλοιπες κατηγορίες» – η ίδια δηλώνει «Δεν το έχω ψάξει να σας πω την αλήθεια. Είναι κάτι για μένα αυτό. Οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, το δηλώνω συνέχεια! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Είναι μια όμορφη ιστορία».

Οι όμορφες ιστορίες, άλλωστε, γράφονται από τις παρέες και η Βασιλική Μπελέκου το ξέρει καλά και έτσι πορεύεται.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1596 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.