Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 00:25

Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την εξαγωγή ακτινιδίων στην Ταϊλάνδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε από κοινού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη την ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες φυτοϋγειονομικής πιστοποίησης για την εξαγωγή στην Ταϊλάνδη, νωπών καρπών ακτινιδίων της χώρας μας.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης ΚΥΑ ολοκληρώνει μία σειρά ενεργειών οι οποίες είχαν ως στόχο τη δημιουργία του αναγκαίου υποβάθρου σε όλους τους τομείς ώστε να εκκινήσει πλέον απρόσκοπτα η εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων προς τη χώρα αυτή των 70 εκατομμυρίων κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Απριλίου 2020 με απόφαση του Βασιλείου της Ταϊλάνδης επετράπη στους Έλληνες προμηθευτές να εξάγουν τα ακτινίδια τους στη χώρα αυτή της Άπω Ανατολής.

Στη σχετική απόφαση περιγράφονται οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ταϊλάνδης για το ελληνικό ακτινίδιο, μεταξύ των οποίων είναι και η καταγραφή των παραγωγών και οπωρώνων αλλά και των συσκευαστηρίων που θα γίνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές της.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της Ταϊλάνδης (DoA) επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό να διαπιστώσει από κοντά το φυτοϋγειονομικό καθεστώς των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου καθώς και την αξιολόγηση της επάρκειας των φυτοϋγειονομικών ελέγχων σε όλα τα στάδια της παραγωγής ακτινιδίου από τον οπωρώνα έως και το συσκευαστήριο.

Τότε, οι Ταϊλανδοί εκπρόσωποι είχαν εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή τους από τις επισκέψεις στα συσκευαστήρια, τους οπωρώνες και από τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της Ελλάδος και διαβεβαίωσαν ότι οι προϋποθέσεις που θέτει το πρωτόκολλο τους για εξαγωγή στη χώρα τους πληρούνται.

Διαβάστηκε 1183 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία