Σάββατο, 11η Μαίου 2024  2:49 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 17:20

Αγωνία για τις χρηματοδοτήσεις, προβληματισμός για τα τραπεζοκαθίσματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι χρηματοδοτήσεις των δήμων και το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στο κλάδο της εστίασης απασχόλησε μεταξύ άλλων την εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Ομόθυμη ήταν η αγωνία από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τη χρηματοδότηση των δήμων και την ανάγκη η Κυβέρνηση να ενισχύσει τους δήμους, με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού αυξήθηκαν αρκετά τα έξοδά τους και μειώθηκαν τα έσοδά τους. Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου διευκρίνισε ότι η μόνη έως τώρα έκτακτη, επιπλέον δηλαδή, χρηματοδότηση που ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών αφορά στην περίπτωση του δήμου Αγρινίου ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ. «Είναι λίγα τα χρήματα αυτά, προφανώς χρειαζόμαστε περισσότερα, όμως επί του παρόντος είναι απλώς μια ανάσα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου και αναφέρθηκε στην συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στην Κεντρική Ένωση Δήμων για το θέμα αυτό, που τίθεται από την πλευρά των δήμων της χώρας προς την Κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων τέθηκαν θέματα που έχουν κάνουν με την εφαρμογή των ρυθμίσεων, που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή. Όχι μόνο όμως… Από ορισμένους τέθηκε το ζήτημα πως η επέκταση του κοινόχρηστου χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις, ώστε να μην προκύψει η εικόνα απέραντο καφενείου. Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα της προκαταβολής που ζητείται από τους επιχειρηματίες του κλάδου προκειμένου να εκδώσουν άδεια για τους κοινοχρήστους χώρους, καθώς επίσης και το ζήτημα το αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται ανάμεσα σε συνεπείς και σε… κακοπληρωτές. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για τα ομολογουμένως δυσεπίλυτα αυτά θέματα δεν πάρθηκε κάποια απόφαση και οι παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν μάλλον δύσκολα θα απαλειφθούν. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι επισημάνθηκε πως ο δήμος Αγρινίου θα εφαρμόσει όλα όσα προβλέπει για τις επιχειρήσεις της εστίασης το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η αναφορά του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου πως οι κακοπληρωτές και οι «συνήθεις ύποπτοι» όταν «τρέχει» ρύθμιση οφειλών συνήθως πληρώνουν μία ή δύο δόσεις και μετά την παρατάνε ή μεταβιβάζουν τις επιχειρήσει σε συγγενικά πρόσωπα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1146 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.