Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:12 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 20:25

Αγρίνιο: Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μια σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της πρόσβασης σε σχολικούς χώρους  προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την κατασκευή ειδικών ραμπών σε σχολεία της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου:«Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης  «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου»,ανέρχεται στο ποσό των 466.775,32 € και χρηματοδοτείται  από το πρόγραμμα  «Φιλόδημος ΙΙ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με το συγκεκριμένο έργο δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα : «Με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες προχωρούμε σε εκτεταμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολύνουμε την  καθημερινότητα τους. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε σε κάθε μαθητή την αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο του, να δημιουργήσουμε ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους μαθητές ΑΜΕΑ. Με αυτή την παρέμβαση διευκολύνουμε την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την απρόσκοπτη μετακίνησή τους στους σχολικούς χώρους.  Στόχος μας παραμένει η δημιουργία μιας πόλης φιλικής και προσβάσιμης για όλους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης για την «Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου και 6ου Γυμνασίου καθώς και του  3ου Λυκείου Αγρινίου»

Το έργο αφορά :

·         Αντικατάσταση των Φωτιστικών σωμάτων με νέα LED, υψηλότερης απόδοσης και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

·         Αντικατάσταση Κουφωμάτων με νέα Υψηλότερης Ενεργειακής Απόδοσης

·         Τοποθέτηση Ενεργειακών Υαλοπινάκων

·         Μόνωση Εξωτερικών Τοίχων

·         Βελτίωση του συστήματος Θέρμανσης του κτιρίου

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1187 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.