Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 12:20

Ναύπακτος: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την ασθένεια των πλατάνων εν όψει της επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Β.Γκίζας: «Η προσπάθεια για τη διάσωση και την προστασία του φυσικού μας πλούτου θα πρέπει να είναι κοινή»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπακτίας στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ.Σπύρος Τσέλιος, εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου για το σοβαρό θέμα του μονοχρωματικού έλκους των πλατάνων εν όψει της επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου την ερχόμενη εβδομάδα, με επικεφαλής τον Δασολόγο-Φυτοπαθολόγο του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, κ.Παναγιώτη Τσόπελα.

Σημειώνεται ότι, το πρώτο κρούσμα της σοβαρής αυτής ασθένειας παρουσιάστηκε στην πόλη της Ναυπάκτου πριν από περίπου 2 χρόνια, σε πλάτανο που βρίσκεται στο «Ξενία», στην παραλία Γριμπόβου. Η επίσκεψη του κ.Τσόπελα θεωρείται ως εξόχως σημαντική δεδομένου ότι σε συνέχεια των πρώτων θετικών δειγμάτων των ελέγχων που διενεργήθηκαν προ ημερών, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο της Ψανής που εντοπίζεται σήμερα το πρόβλημα, αλλά και στο σύνολο των δύο παραλιών, προκειμένου να υποδειχθεί ο τρόπος αντιμετώπισης και εξάπλωσης του φαινομένου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η προσοχή, αλλά και οι υπευθυνότητα που θα πρέπει να επιδεικνύεται από όλους, προκειμένου η ασθένεια να μην εξαπλωθεί επιφέροντας ανεπανόρθωτες συνέπειες στη φυσική κληρονομιά της πόλης μας. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας με αφορμή τη σύσκεψη, επεσήμανε: «Τόσο οι δημότες, αλλά και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σημεία που βρίσκονται δίπλα σε πλατάνους, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρούν στην παραμικρή παρέμβαση-εργασία σε αυτά ή πέριξ αυτών.  Επιπλέον, θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση και για οτιδήποτε παρατηρούν, να έρχονται σε άμεση επικοινωνία είτε με την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας είτε με το Δασαρχείο Ναυπάκτου, που έχουν την επίβλεψη του θέματος.  Η προσπάθεια για τη διάσωση και την προστασία του φυσικού μας πλούτου θα πρέπει να είναι κοινή».

Διαβάστηκε 912 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.