Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο το «The Voice of Greece» καταφέρνει να θέτει από την πρώτη κιόλας στιγμή πολύ ψηλά τον πήχη στις απαιτήσεις των κριτών-προπονητών που θέλουν να ακούσουν κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα τους κάνει δίχως δεύτερη σκέψη να πατήσουν το κουμπί και να γυρίσουν διεκδικώντας τον εκάστοτε παίχτη για τη δική τους ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ υπήρξε ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, ο οποίος αν και δεν έφτασε έως τον τελικό και την κορυφή του παιχνιδιού, έγινε από το πρώτο κιόλας μουσικό άκουσμα από τους πλέον πολυσυζητημένους για φωνή του, την μορφή του, το στυλ του αλλά και τις υποσχέσεις που άφηνε σε όλους όσους τον άκουγαν εβδομάδα με την εβδομάδα.

Το AgrinioTimes.gr με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει τη συνέντευξη του νεαρού Αγρινιώτη καλλιτέχνη, Αριστοτέλη Πολονύφη, όπως αυτή δόθηκε στον Δημοσιογράφο Παρασκευά Μάζη.

-Για την ηλικία στην οποία κατάλαβε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική:

«Δεν ξέρω αν υπήρξε στο μυαλό μου ποτέ σκέψη να δω τη μουσική επαγγελματικά με την αυστηρή έννοια της λέξης, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι από τη στιγμή που γεννήθηκα οι αισθήσεις και τα βιώματά μου σε καθημερινή όμως βάση πολιορκούνταν από μουσικές μελωδίες που επιμελούνταν οι γονείς μου σε κάθε ηλικιακή μου φάση.

Αυτό φυσικά συνέβαινε με όλα τα αδέλφια μου, συνεπώς η ενασχόλησή μας με τη μουσική ήταν μονόδρομος.

Τώρα επαγγελματικά και στο βαθμό να μου αναλώνει τον περισσότερο χρόνο και ενέργεια απ οτιδήποτε άλλο μέσα στην ημέρα μου αλλά με πολύ ευχάριστο και ρομαντικό θα έλεγα τρόπο ήταν η ηλικία των 12 ετών.

Κι αυτό γιατί είμαι τυχερός που έχω έναν πατέρα που βιώνει τη μουσική με μια άλλη οπτική για πολλά χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, (ρομάντζο, συναίσθημα, δημιουργία, εξέλιξη, εμπειρίες, φιλίες, μα πάνω απ όλα ποιότητα στην επικοινωνία των ανθρώπων που εμμέσως επέλεγε με τις μουσικές του προτάσεις….) και τότε ήταν που με μια κιθάρα -μεγαλύτερη από μένα -στάθηκα πλάι του, καλοκαίρι δίπλα σε μια πισίνα ξενοδοχείου, να αποχαιρετάμε τον ήλιο κάθε σούρουπο που βουτούσε στη θάλασσα κι εγώ να τραγουδώ το «Ain’t No Sunshine…» εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου με ποικίλες μορφές εκδήλωσης.

Αυτό κάθε χρόνο δυνάμωνε ενώ παράλληλα δυνάμωνε και η θέση μου μπροστά στο μικρόφωνο, με τη κιθάρα να βρίσκει πιο αναπαυτική θέση στην αγκαλιά μου. Αυτό μπορώ να πω ήταν το επαγγελματικό μου ξεκίνημα».

-Για το αν υπήρξε κάποιο μέλος της οικογενείας ή του κοντινού του κύκλου που είχε κάποια μουσική ενασχόληση: «Ναι, όπως προείπα στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον ο μπαμπάς ήταν εκείνος που φρόντιζε πάντα μεταξύ των άλλων παιχνιδιών μας να ξεπετάγεται κι’ ένα μουσικό όργανο μπροστά μας, που πολύ σύντομα γίνονταν το μόνιμο παιχνίδι μας.

Ο ίδιος μάλιστα κάνοντας ένα κύκλο από διάφορα μουσικά όργανα ξεκινώντας κι αυτός σε πολύ μικρή ηλικία ως ντράμερ στο ευρύτερο οικογενειακό μας συγκρότημα των Pap Family επί σειρά ετών, αργότερα ως μουσικός στην μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, και αργότερα αυτόνομος μουσικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας, στα πλήκτρα και στο τραγούδι, μετέδωσε το μικρόβιο της μουσικής και στα τρία παιδιά της οικογένειας».

-Για το γεγονός πως ανήκει σε έναν οικογενειακό κύκλο αρκετά αναγνωρίσιμο στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή: «Αν το θέτεις έτσι για τον οικογενειακό μου κύκλο, κατά αρχάς σ’ ευχαριστώ και κατά δεύτερον αυτό που νιώθω και εισπράττω συχνά πυκνά και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό, είναι το γεγονός πως και οι θείοι μου που άφησαν έργο σημαντικό για την εποχή τους αλλά και οι γονείς μου ο καθένας στον τομέα του, επαληθεύουν τις αρχές και τις αξίες που μας μεγάλωσαν.

Να γίνουμε και να είμαστε -έστω και το πιο μικρό αλλά- χρήσιμο πετραδάκι στο οικοδόμημα που λέγεται κοινωνία. Τότε θα μπορώ να νιώσω κι εγώ …αναγνωρίσιμος».

-Για την συμμετοχή του στο πετυχημένο μουσικό show «The Voice of Greece» κι αν ήταν κάτι που σκεφτόταν από προηγούμενες σεζόν στον ΣΚΑΪ ή ακόμη και πιο παλιά στον ΑΝΤ1:

«Η συμμετοχή μου στο «The Voice of Greece» δεν ήταν επιλογή μου. Την αίτηση συμμετοχής την έκανε η αδελφή μου η Μαρία.

Ξαφνιάστηκα όταν με πήραν από την παραγωγή και μου είπαν μέχρι την Κυριακή να μας στείλετε βιντεάκια και φωτογραφίες σας για να σας καλέσουμε σε οντισιόν.

Δεν το είχα πάρει με ζεστό μάτι και το αμελούσα συστηματικά, σχεδόν είχα απορρίψει την ιδέα. Περνούσαν οι μέρες και οι οντισιόν ολοκληρώνονταν.

Για καλή μου τύχη, σ’ ένα οικογενειακό ταξιδάκι στην Αθήνα για άλλο λόγο άσχετο, βρεθήκαμε να περνάμε έξω από το χώρο πού γίνονταν οι οντισιόν. Πέφτει η ιδέα της περιέργειας πώς να είναι εκεί μέσα όλο αυτό.

Και δε πάμε να ρίξουμε μια ματιά λέει ο αδελφός μου ο Γιάννης.

Και πήγαμεεεε…..

Ήταν μεσημέρι αργά, ζεστή, και δεν είχε πολύ κόσμο.

Ρωτάει μια κοπέλα της παραγωγής, Ποιός είναι ο διαγωνιζόμενος;

Κι όλοι δείχνουμε τον πατέρα μου…

Το καλαμπουρισαμε αρκετά και πάνω στα γέλια μου κολλάει έναν τριψήφιο αριθμό στη μπλούζα μου κάποιας από τη παραγωγή και μου λέει έλα ακολούθησε με για φωτογραφία, τραγούδι και συνέντευξη.

Πως βρέθηκα μπροστά σε μια κάμερα, απέναντι από τον κ. Κονταξάκη, την κ. Δρούζα και μια πενταμελή επιτροπή ούτε που κατάλαβα.

Τέλος πάντων εκεί που άρχισα να λέω ένα τραγούδι, πριν φτάσω στο ρεφρέν με σταματάει ο κ. Κονταξάκης (μαέστρος της ορχήστρας του Voice) και δεν θέλω να σε ξαναδώ στις άλλες οντισιόν, έλα κατευθείαν πριν το πρώτο γύρισμα.

Εκεί άρχισα να σκέφτομαι πως θέλω να παίξω με μια τέτοια ορχήστρα, με τέτοιο ήχο έστω και για μια φορά…

Κι έτσι έγινε μόνο που το ωραίο αυτό ταξίδι κράτησε τρεις εποχές.

Μπήκα καλοκαίρι με βερμούδα και βγήκα χειμώνα με τα χιόνια λίγο πριν τον τελικό…

Απίστευτη εμπειρία, απίστευτες προσωπικότητες, απίστευτες ώρες εκτός πρόβας με το Σάκη, την Έλενα, την Ελεονόρα, τον Πάνο να μαγεύεσαι από τα ωραία λόγια και τις συμβουλές τους και να μη θες να τελειώσει όλο αυτό.

Τα πηγαδάκια, τα γλέντια σε διαδρόμους, στο πάρκιν, στο καφέ, με τα άλλα παιδιά, όλα το ‘κάναν ποιο δημιουργικό και λιγότερο ανταγωνιστικό.

Εξυπακούεται πώς ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό η συμμετοχή μου σε άλλα μουσικά τηλεπαιχνίδια.

Έχοντας λοιπόν νια εφόδια όλα αυτά που έζησα εκεί μέσα, πορεύομαι καλλιτεχνικά με μεγαλύτερη επαγγελματική συνείδηση, έχοντας πάντα κατά νου πως η Μουσική είναι Παιδεία και όχι Δουλειά».

-Για τις συνεργασίες του με μαγαζιά του Αγρινίου αλλά και της Άρτας όπου σπουδάζει:

«Έχοντας λοιπόν τη μουσική ως Παιδεία… επέλεξα να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Μουσικολογίας και συγκεκριμένα στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής με παράρτημα στην Άρτα.

Εκεί αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δραστηριοποιούμαι καλλιτεχνικά με πολύ καλούς φίλους και συνεργάτες απολαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου σε υπερθετικό βαθμό.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη πόλη μας με πολύ αξιόλογες συνεργασίες πού γρήγορα παίρνουν φιλικό πρόσημο και εξελίσσονται σε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης.

Εδώ πρέπει να εξάρω την Αγάπη και την συνεχή υποστήριξη του κόσμου που από το «The Voice of Greece» αλλά μέχρι και τις Live εμφανίσεις μου, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

Πάντα θα προσπαθώ να κάνω τις καλύτερες επιλογές με μόνιμο τρόπο επικοινωνίας μας, το προσωπικό μου κανάλι στο YouTube αλλά και τα social media όπου αναρτώ τις καινούργιες μου δουλειές».

-Για την αναγνωρισμότητά του και πως την διαχειρίζεται βγαίνοντας από το παιχνίδι: «Όντως η συμμετοχή μου στο «The Voice of Greece» είχε σαν αποτέλεσμα να με γνωρίσει ο κόσμος σύντομα και για τα καλά. Και το λέω αυτό γιατί αυτή η αναγνωρισιμότητα σε μένα φτάνει με μορφή απέραντης αγάπης και είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί.
Αυτό βέβαια μέσα μου μετατρέπετε σε ευθύνη και ένα είδος δημιουργικού άγχους, για να ανταποδώσω κι εγώ με τη σειρά μου αυτή την αγάπη.
Πιστεύω πως με πολύ δουλειά και λίγη τύχη θα καταφέρω να φανώ αντάξιος αυτής της αγάπης».

-Για τους κριτές/προπονητές και πως θα χαρακτήριζε τον καθένα ξεχωριστά: «Με μια φράση θα έλεγα…..«Ήταν και 4 υπέροχοι».

Να αρχίσω από τον Σάκη που ήταν και ο Δάσκαλός μου προσπαθώντας να αποφύγω χαρακτηρισμούς που μπορεί να σχηματίσει κανείς κι απ την τηλεόραση. Πολύ καλό αυτί με καλλιεργημένη μουσική αγωγή, δοτικός και μεταδοτικός ακόμη και στα φαινομενικά ακατόρθωτα, άνθρωπος με ευαισθησίες, δίχως να χαρίζεται.

Έλενα: ψυχάρα, επικοινωνιακή, δουλευταρού, πάντα με το καλό το λόγο.

Ελεονόρα: σκέτη Αγάπη, ανοιχτή καρδούλα, φωνάρα, ΦΙΛΗ…

Πάνος: Όλα τα λεφτά, ψυχή της παρέας, ψυχή της ψυχής μου, φωνάρα, σου πέρναγε πράγματα…
Τους ευχαριστώ όλους και τον καθένα για διαφορετικό λόγο».

-Για τις σχέσεις με τον γυναικείο πληθυσμό και τις ακραίες τους αντιδράσεις, ειδικά μετά το παιχνίδι: «Όπως σου είπα μετά το «The Voice of Greece» η αγάπη του κόσμου είναι έκδηλη και διάχυτη από κάθε ηλικία. Συμπληρώνω λοιπόν, και το γυναικείο φύλο εντάσσεται σ αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης. Και φυσικά έχει κι αυτό τη χάρη του, γιατί ποικίλουν οι τρόποι».

-Για το πως αισθάνεται και πως βλέπει όλα αυτά που έζησες τους προηγούμενους μήνες με τις συνεχόμενες προκρίσεις του: «Ρίχνοντας μια ματιά στο κοντινό μου παρελθόν, το βλέμμα εστιάζει στις φάσεις του παιχνιδιού του «The Voice of Greece».
Η αλήθεια είναι πώς περισσότερο άγχος και αγωνία υπήρχε στις Live εμφανίσεις πλην του τελευταίου όπου η ψηφοφορία δόθηκε στο τηλεοπτικό κοινό.
Δεν υπήρχε φυσικά σαν συναίσθημα, ο θάνατός σου η ζωή μου, όσο κι αν ίσχυε, γιατί με πολλά απ τα παιδιά γίναμε φίλοι και κρατάμε ακόμη επικοινωνία σχεδιάζοντας πράγματα.
Φυσικά σε κάθε μου πρόκριση η χαρά απερίγραπτη, όχι τόσο για το τραγούδι, όσο για την συνέχεια του ταξιδιού.
Και άντε κι άλλες εμπειρίες…..».

-Για τις συνεργασίες που άρχισε ή που συνέχισε μετά την συμμετοχή του: «Οι συνεργασίες πολλές και ενδιαφέρουσες. Πέρα από τις Live εμφανίσεις ξεχωρίζοντας από τις καλοκαιρινές, στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, το χώρο του NV και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες Vounaki, thalassa και τις χειμερινές το χώρο του marpessa, του fouagie, του fos fanari αλλά και τον υπέροχο χειμώνα του φανταστικού Moell….
Ξεχωρίζει η παγκόσμια θα έλεγα προσπάθεια που έγινε από 22 μεγάλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που είχα την τιμή να εκπροσωπήσω ενώνοντας τις φωνές μας τραγουδώντας το “Stand by me” έχοντας τη δική του σημειολογία στις μέρες που περνά η ανθρωπότητα».

-Για την κατάσταση που ζούμε όλοι σήμερα με τον κορωνοϊό και πως κυλά η δική του καθημερινότητα: «Η αλήθεια είναι πώς είναι μια δύσκολη εξίσωση ο κορωνοϊός τόσο για τα αίτια όσο και για το ποιόν των ανθρώπων που είναι πίσω απ’ όλο αυτό.

Πιστεύω ο χρόνος να δείξει και να αποκαλύψει…..

Όπως όλοι, έτσι κι εγώ εσώκλειστος, βρήκα την ευκαιρία για ανασυγκρότηση δυνάμεων εστιάζοντας περισσότερο σε καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, γράφοντας τραγούδια στο homestudio, δημιουργώντας κάποια βιντεάκια προπομπούς θα έλεγα γι αυτά που είναι στο πρόγραμμα, – καλώς εχόντων των πραγμάτων- να ακολουθήσουν».

agriniotimes.gr