Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:24 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 18:25

Η Ελλάδα μεταξύ των πρώτων χωρών που προτείνονται ως τουριστικοί προορισμοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φιγουράρει σε τουριστική στήλη του δικτύου CNBC

Στη στήλη Global Traveler του δικτύου CNBC δημοσιεύεται άρθρο με προτάσεις για μέρη όπου μπορεί να ταξιδέψει κανείς τους επόμενους μήνες, καθώς αίρονται σταδιακά τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, βάσει και των σχετικών κατευθυντηρίων γραμμών που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανέναρξη της τουριστικής βιομηχανίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Μεταξύ των πρώτων χωρών που προτείνονται ως τουριστικοί προορισμοί, συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, στις 15 Ιουνίου, και τη σταδιακή επαναλειτουργία των διεθνών πτήσεων, από την 1η Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, με 2.882 περιπτώσεις νοσούντων και 172 θανάτους, καθώς και ότι ήταν μεταξύ των χωρών που προέβησαν στην ταχύτερη λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, γεγονός που θεωρείται ότι συνέβαλε στον περιορισμό του ιού σε ελεγχόμενο επίπεδο. Αναφέρεται, τέλος, ότι η χώρα έχει αρχίσει σταδιακά να αίρει τους περιορισμούς, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση σε περισσότερες από 500 παραλίες της.

protothema.gr

Διαβάστηκε 1198 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.