Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:26 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 13:45

Προωθείται η ιδέα της σύστασης Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόλυτη συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην τοπική επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Η συνεδρίαση, έγινε υπό την προεδρία του καθηγητή, Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και επικεντρώθηκε στην πρόταση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τη σύσταση Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας, ώστε να αναπτυχθούν και νέες ερευνητικές δομές, αλλά και να αναδειχθούν καινοτόμες δράσεις που θα συμβάλλουν στην αύξηση του ερευνητικού και επιστημονικού προσωπικού της Περιφέρειας, καθώς επίσης στη διασύνδεση της έρευνα με τον παραγωγικό τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι συμμετέχοντες στην σημαντική συνεισφορά των υφιστάμενων Ινστιτούτων, στους τομείς της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Φαρμάκων, της Ιατρικής Τεχνολογίας και της Τεχνολογίας.

Η σύσταση Ερευνητικού Κέντρου, ως φορέα διασύνδεσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών, αλλά και ανάδειξης νέων, μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην αιχμή της καινοτομίας και στην ανάδειξή της σε παράγοντα ισχυρής ανάπτυξης, με μεγάλη συμβολή στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία.

Διαβάστηκε 1058 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.