Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 22:14

Superleague: Tέλος οι συνεντεύξεις Τύπου, μάξιμουμ 30 δημοσιογράφοι στο γήπεδο, ένας από κάθε μέσο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο μιντιακός «χάρτης» όπως αυτός περιγράφεται στο πρωτόκολλο αγώνων που έχει στείλει προς έγκριση η Superleague στην Υγειοινομική επιτροπή της ΓΓΑ αλλάζει σχεδόν τα πάντα σε όσα γνωρίζαμε για την κάλυψη μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης…  

Πιθανότατα αύριο (Τρίτη, 26/5) θα στείλει η υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ στη Superleague το πρωτόκολλο αγώνα με τις όποιες επιπρόσθετες επισημάνσεις/διορθώσεις συγκριτικά με όσα αναφέρονται στο “προτεινόμενο” από τη Λίγκα πρωτόκολλο και εν συνεχεία η Superleague θα ανακοινώσει επισήμως την επανέναρξη του πρωταθλήματος (play offs – play oyt) και θα ορίσει το πρόγραμμα των αναμετρήσεων.

Στο πρωτόκολλο αγώνων συμπεριλαμβάνονται και όλες οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στη δημοσιογραφική κάλυψη των αναμετρήσεων. Μια… πρώτη γεύση είχαν πάρει οι συνάδελφοι που είχαν καλύψει τον αγώνα Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1, που είναι και το τελευταίο επίσημο ματς ποδοσφαίρου που έχει γίνει στη χώρα μας (12 Μαρτίου). Τώρα, μετά την επανέναρξη, θα βιώσουμε όλοι το… “ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε». Πηγαίνετε, κάθεστε, γράφετε, κάνετε την περιγραφή σας και αποχωρείτε από το γήπεδο…

Δηλαδή: τέλος οι συνεντεύξεις Τύπου, τέλος η «mixed zone» για δηλώσεις παικτών, αποστάσεις στις θέσεις των δημοσιογράφων, δηλώσεις και ρεπορτάζ μόνο στους τηλεοπτικούς παρόχους των αγώνων (Nova και ΕΡΤ στο πρωτάθλημα, Cosmote TV στο Κύπελλο), ενώ σε κάθε ματς πρωταθλήματος θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός εκπροσώπου από κάθε μέσο και ο συνολικός αριθμός των δημοσιογράφων δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερος των 30!

Ολα αυτά στα play offs και στα play out, πιθανότατα και στις δύο ρεβάνς Κυπέλλου (Αρης – ΑΕΚ και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ). Αν γίνουν κάποιες εξαιρέσεις για τον τελικό Κυπέλλου στα τέλη Ιουλίου, είναι θέμα που μπορεί να επανεξεταστεί μεταξύ της ΓΓΑ και της διοργανώτριας ΕΠΟ σε δύο μήνες από σήμερα, όταν θα υπάρχουν και πολύ πιο χειροπιαστά δεδομένα για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τη λήξη της καραντίνας.

Αναλυτικά λοιπόν, στο πρωτόκολλο αναφέρεται…

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΜΜΕ)

«Για την παρουσία των εκπροσώπων των ΜΜΕ στον αγώνα θα ακολουθείται αυστηρά διαδικασία διαπίστευσής τους από τη γηπεδούχο Π.Α.Ε. για κάθε αγώνα, με μέγιστο αριθμό τα τριάντα (30) άτομα (ένας διαπιστευμένος εκπρόσωπος ανά Μ.Μ.Ε.).

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα εισέρχονται στο γήπεδο από την πύλη εισόδου των φωτογράφων / δημοσιογράφων (ή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε εγκατάστασης) και θα κατευθύνονται απευθείας στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Με δεδομένο ότι δε θα πραγματοποιούνται η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και οι συνεντεύξεις στη μικτή ζώνη, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ δεν έχουν πρόσβαση σε κανέναν άλλο χώρο του γηπέδου. Η αίθουσα τύπου θα είναι κλειστή.

Εξαίρεση αποτελούν οι δύο (2) δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού παρόχου που έχουν πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και δύο (2) επιπλέον δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού παρόχου που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένη αίθουσα / χώρο για τις ανάγκες τυχόν τηλεοπτικής εκπομπής από την εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται η ελάχιστη απόσταση των 2μ.

Όλοι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οφείλουν να τηρούν τη διάταξη των θέσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Σε περίπτωση μη επάρκειας θέσεων, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας, με ευθύνη της γηπεδούχου ΠΑΕ.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Όλες οι εργασίες της τηλεοπτικής παραγωγής του αγώνα, οφείλουν να έχουν ολοκληρωθεί δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Το προσωπικό του τηλεοπτικού παρόχου, από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, θα πρέπει να είναι στη θέση εργασίας του αποφεύγοντας την άσκοπη μετακίνηση στους χώρους του γηπέδου, παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.
Κάμερα εντός του χώρου των αποδυτηρίων και των διαδρόμων αυτών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα απαγορεύεται.

Υπάρχει δυνατότητα συνέντευξης εντός του αγωνιστικού χώρου, πριν και μετά την λήξη του αγώνα, τηρώντας την απόσταση των 2μ., καθώς και τηλεοπτικής εκπομπής σε επιλεγμένη αίθουσα / χώρο της εγκατάστασης με τήρηση του όρου «έως 4 άτομα σε 20τ.» και απόσταση 2μ.

Οι εργαζόμενοι στο VAN πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους, το όχημα θα πρέπει να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση, ενώ προτείνεται οι πόρτες του οχήματος να παραμένουν ανοιχτές για φυσικό αερισμό. Ιδανικά, προτείνεται η εφαρμογή προστατευτικού Plexiglas ανάμεσα στις θέσεις εργασίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα δεν θα πραγματοποιείται, καθώς ο χώρος συνεντεύξεων Τύπου είναι σε εσωτερικό χώρο – κλειστή αίθουσα. Με μέριμνα των Π.Α.Ε. και των γραφείων Τύπου τους, θα δίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του αγώνα, μαγνητοσκοπημένη ή γραπτή δήλωση του προπονητή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ομάδων. Επίσης, η Μικτή Ζώνη μετά τη λήξη του αγώνα δεν θα λειτουργήσει.

Οι συνεντεύξεις Pre Game, Super Flash και Flash θα πραγματοποιούνται σε συνέχεια απευθείας συνεννόησης των Π.Α.Ε. και των τηλεοπτικών τους παρόχων, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων και την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, θα πρέπει να τηρείται αυστηρά απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων».

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1979 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.