Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:55 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 22:13

Μητσοτάκης: «Προσωρινά και όχι οριζόντια lockdown αν επανέλθει ο κορονοϊός»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα όσα πίστευε στις αρχές του… τσουνάμι του κορονοϊού ο κ. Τσιόδρας. Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός για τα σχολεία. «Θα φτιάξουμε ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας». 
Είναι η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο οποίος… ήρθε και άλλαξε τα πάντα στην χώρα μας και βεβαίως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με το θέμα συζήτησης να είναι φυσικά η επέλαση του φονικού ιού στην Ελλάδα, η περίοδος της καραντίνας αλλά κι αυτή που ήδη ζούμε εδώ και κάποιες εβδομάδες, με την χώρα σταδιακά να περνά στην “νέα κανονικότητα”.

“Τίποτα δεν έχει τελειώσει” ήταν το μήνυμα που έστειλε ξεκινώντας την συνέντευξη ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, οι αποστάσεις και οι συστάσεις ούτως ώστε να παραμείνει καλή η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας. Παράλληλα όμως τόνισε πως «αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας».

«Οι πολίτες υπέστησαν ένα οικονομικό κόστος για να διασφαλίσουν τη Δημόσια Υγεία. Προφανώς και κάναμε τη δύσκολη δουλειά για να επανέλθουμε σε μια νέα κανονικότητα. Για να λειτουργήσει η οικονομία. Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά για τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, αλλά προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει σε 5 εβδομάδες από τώρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανοίξουμε για τουρίστες από αντίστοιχες χώρες με ίδια επιδημιολογικά στοιχεία, γι αυτό και κάνουμε δειγματοληπτικά τεστ», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Όσο πιο αποτελεσματικά προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθει η ανάπτυξη».

Ο Μητσοτάκης για τα σχολεία

“Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή για να ανοίξουμε τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς”, τόνισε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή αυτή έγινε μετά από την εισήγηση των ειδικών.

“Σπάνια θα σου πει κανείς μπράβο. Λίγοι θυμούνται την συζήτηση και την κριτική για τα γυμνάσια και τα λύκεια όταν πήραμε την απόφαση να τα ανοίξουμε. Κι αυτό γιατί πήγαν όλα καλά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν και τα υπόλοιπα”, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ απαντώντας στο ερώτημα… γιατί τώρα αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Φάκελος… Τσιόδρας

Στο ερώτημα “ποια ήταν η στιγμή που καταλάβατε ότι το κακό θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα και διαλέξατε τον Σωτήρη Τσιόδρα για την υπόθεση αυτή”, απάντησε:

“Ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τα περιστατικά στην Ιταλία. Πήρα την απόφαση να προχωρήσουμε αμέσως στο lockdown. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς.

«Σώσαμε ζωές με τα μέτρα»

Αμφιταλαντεύτηκα μόνο μια μέρα. Ήταν βέβαιο πως θα πάμε στο lockdown και αποφάσισα να πάμε νωρίτερα και όσο καλύτερα γινόταν. Το πήραμε πατριωτικά, προσωπικά. Και το ότι η Ελλάδα σήμερα έχει τόσο καλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό, μας δίνει μια αίσθηση υπερηφάνειας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας… επιστροφής του εφιάλτη του κορονοϊού το φθινόπωρο, τόνισε πως η χώρα θα είναι περισσότερο έτοιμη σε όλους τους τομείς.

Σημείωσε πως το ΕΣΥ θα είναι πιο έτοιμο, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας περισσότερες και ο κρατικός μηχανισμός πιο ευέλικτος. Για παράδειγμα τόνισε πως αν βρεθεί κρούσμα σε ένα σχολείο, δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία, κάνοντας λόγο για αποφυγή των οριζόντιων lockdown που «τόσο πολύ στοιχίζουν».

newsit.gr

Διαβάστηκε 1722 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/