Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:29 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 22:12

Αδειοδοτικά ώριµα για υλοποίηση δύο µεγάλα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε Αμφιλοχία και Κρήτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εταιρεία θα φτάσει τα 2 GW εγκατεστηµένης ισχύος ΑΠΕ πολύ νωρίτερα από το 2025 που είχε οριστεί αρχικά, την ώρα που επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριµµάτων

Οι επενδύσεις που δροµολογεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην καθαρή ενέργεια στη χώρα µας υπερβαίνουν πλέον το 1,5 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας ο επικεφαλής του Οµίλου, Γιώργος Περιστέρης. Στο µήνυµά του ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι η καθαρή ενέργεια αναδεικνύεται σε µια σοφή επιχειρηµατική αλλά και επενδυτική επιλογή και στις συνθήκες της πανδηµίας που βιώνουµε. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει πλήρως αδειοδοτηµένες (µε άδεια εγκατάστασης) επενδύσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος περίπου 2.400 MW, ενώ άλλα περίπου 5.800 MW έργων ΑΠΕ έχουν πλήρη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Στα έργα αυτά περιλαµβάνονται και δύο µεγάλα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη και την Αµφιλοχία, επενδυτικού ύψους 800 εκατ., τα οποία είναι αδειοδοτικά ώριµα για υλοποίηση. Η συνολική ισχύς των εγκαταστάσεων ΑΠΕ του Οµίλου σε λειτουργία ή υπό κατασκευή ανέρχεται πλέον στα 1.938 MW, επιβεβαιώνοντας ότι ο στόχος που είχε θέσει η εταιρεία, δηλαδή να φτάσει τα 2 GW εγκατεστηµένης ισχύος ΑΠΕ, θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα από το 2025 που είχε οριστεί αρχικά.

«Αταλάντετη προσήλωση»
Το επενδυτικό πρόγραµµα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ υλοποιείται σε µια εξαιρετικά κρίσιµη χρονική συγκυρία. «Οι επενδύσεις αυτές δείχνουν την πίστη µας στις δυνατότητες και στις προοπτικές της ελληνικής οικονοµίας και την αταλάντευτη προσήλωσή µας σε επενδύσεις µεγάλης εγχώριας προστιθέµενης αξίας στην καθαρή ενέργεια και σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας, προς όφελος της οικονοµίας, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και όλων των πολιτών» δηλώνει ο κ. Περιστέρης και τονίζει: «Τη στιγµή αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα µας χρειάζεται επενδύσεις που θα δηµιουργήσουν πολλές και καλά αµειβόµενες θέσεις εργασίας, και µπροστάρηδες σε αυτό οφείλουν να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις». Σύµφωνα µε όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Οµίλου, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, όπως και σε όλη τη διάρκεια της 10ετούς κρίσης, θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα και στην καθαρή ενέργεια, προς όφελος της χώρας µας, ενώ συνεχίζει να διατηρεί συνεχώς και αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίµων του Οµίλου στο ελληνικό τραπεζικό σύστηµα. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επεκτείνει τις επενδύσεις της σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριµµάτων, όπου σύντοµα αναµένεται να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του έργου ολοκληρωµένης διαχείρισης απορριµµάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Ψήφος εµπιστοσύνης» µε τέσσερα χρηµατιστηριακά reports
Εκθέσεις αναλυτών δίνουν «ψήφο εµπιστοσύνης» στη µετοχή της εταιρείας. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε το τελευταίο report της Πειραιώς Securities για την εταιρεία, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αντιπροσωπεύει µια από τις πιο ελκυστικές επιλογές για έναν επενδυτή που αναζητά µια εταιρεία ΑΠΕ µε έδρα την Ευρώπη και έµφαση στα αιολικά πάρκα, λαµβάνοντας υπόψη την αποτίµηση, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και τα περιουσιακά στοιχεία. Η έκθεση προσδιορίζει στα 12 ευρώ την τιµή-στόχο για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, γεγονός που σηµαίνει 20% αύξηση σε σχέση µε την προηγούµενη τιµή των 10 ευρώ. Υπογραµµίζεται επίσης ότι η εταιρεία έχει αποδεδειγµένα αµυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πανδηµίας Covid-19, καθώς ο κλάδος των ΑΠΕ δεν έχει επηρεαστεί από τις επιπτώσεις της πανδηµίας. Η Axia Ventures, από την πλευρά της, τοποθετεί την τιµή-στόχο στα 12,10 ευρώ (45% αύξηση σε σχέση µε την προηγούµενη τιµή των 8,70 ευρώ).

Αδειοδοτικά ώριµα για υλοποίηση δύο µεγάλα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη και την Αµφιλοχία

Παράλληλα, αναφέρει ότι το επενδυτικό πλάνο ύψους 800 εκατ. ευρώ είναι πλήρως εξασφαλισµένο χρηµατοδοτικά και η εταιρεία διαθέτει 550 MW σε κατασκευή που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστηµένη ισχύ σε 1,9 GW στο τέλος του 2021. Επίσης, κάνει λόγο για διατήρηση της ηγετικής θέσης της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον κλάδο, καθώς η βασική στρατηγική της παραµένει η ανάπτυξη στην ελληνική αγορά. Στη δική της έκθεση, η Eurobank Equities θέτει τιµή-στόχο τα 10,50 ευρώ (25% αύξηση σε σχέση µε την προηγούµενη τιµή των 8,40 ευρώ) και συγκαταλέγει την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στις τοπ επιλογές της. Ας σηµειωθεί ότι των τριών παραπάνω εκθέσεων είχε προηγηθεί εκείνη της Euroxx, που έδινε νέα, υψηλότερη τιµή-στόχο για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 12 ευρώ, από 9,2 ευρώ. Τόνιζε, µάλιστα, ότι είναι µια επένδυση σχετικά προστατευµένη από τον κορονοϊό, διατηρώντας σύσταση overweight.

«Τη στιγµή αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα µας χρειάζεται επενδύσεις που θα δηµιουργήσουν πολλές και καλά αµειβόµενες θέσεις εργασίας, και µπροστάρηδες σε αυτό οφείλουν να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε ο επικεφαλής του Οµίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Γιώργος Περιστέρης

ethnos.gr

Διαβάστηκε 1063 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.