Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:17 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 22:09

Δήμος Πατρέων: “Ποιος αλήθεια θέλει να έρθει το φυσικό αέριο στην Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν υπογράφει ο Δήμος Σύμφωνο Συνεργασίας

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για την έλευση φυσικού αερίου και την άρνησή του να υπογράψει μετά από πρόσκληση της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, αναφέρεται:

“Ποιος αλήθεια θέλει να έρθει το φυσικό αέριο στην Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα;

Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, μέσα από ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη και του προκατόχου του, κ. Κατσιφάρα, αλλά και από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, απαιτεί από τις Κυβερνήσεις, την έλευση του φυσικού αερίου μέσω αγωγού, στην περιοχή μας.

Υποστηρίζουμε την παροχή του φυσικού αερίου στην πόλη μας και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, εφόσον αυτή γίνει με όρους που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση της λαϊκής οικογένειας σε φθηνή ενέργεια, θα εγγυώνται την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι Κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές, αντί να ικανοποιήσουν το αίτημα των κατοίκων της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, αρνούνται επί πολλά χρόνια την κατασκευή του αγωγού, που έχει φτάσει στην Κόρινθο και την Τρίπολη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας για την δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο δεν δίνει λύση στην άρση της ενεργειακής φτώχειας, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, γιατί θα μεταφέρεται με βυτιοφόρα οχήματα, σε δρόμους με δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ταυτόχρονα, εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τις τέσσερις εκτάσεις που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις, αφού είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η επιμονή τους στην υλοποίηση ενός προγράμματος, που θα στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια και προβλέπεται να καλύψει 4.000 καταναλωτές, αντιστρατεύεται και υπονομεύει το δίκαιο αίτημα, να συνδεθεί η πόλη και η περιφέρεια με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Όσα ψέματα και να επιστρατεύσουν, η πραγματικότητα δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Η πόλη μας και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στερούνται και θα συνεχίσουν να στερούνται το φυσικό αέριο, γιατί όλες διαδοχικά οι Κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές δεν θέλουν να κατασκευαστεί ο αγωγός, έχοντας ως κριτήριο την γνωστή λογική του «κόστους – οφέλους”».

thebest.gr

Διαβάστηκε 1082 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.