Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 13:33

Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λεπτομέρειες για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αλλά και άλλων τομέων οικονομικής δραστηριότητας ανακοινώνει αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία την Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Η Νίκη Κεραμέως παίρνοντας τον λόγο είπε ότι αποφασίστηκε η επανελειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου μετά την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής. Η εισήγηση αυτή συνδέεται με την σταθερά καθοδική πορεία της επιδημίας αλλά και ότι τα παιδιά κολλάνε πιο δύσκολα. Κρίθηκε επίσης ότι η μακρόχρονη απουσία των παιδιών από το σχολείο εμποδίζει την μαθησιακή τους ικανότητα. Και αν παρέμεναν κλειστά θα έλειπαν έξι μήνες από το σχολείο. Είπε ακόμα ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι πιο ασφαλή και μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Για τα ειδικά σχολεία είπε ότι τα παιδιά που φοιτούν εκεί το έχουν πιο πολύ ανάγκη.

Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα είναι ανοικτά έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου και για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του εκπαιδευτικού έτους θα είναι έως τις 30 Ιουνίου. Οι τάξεις θα λειτουργούν με 15 μαθητές την φορά και το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Αν υπερβαίνουν τότε θα σπάνε σε δυο τμήματα. Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης ότι έχει δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνουν τους χώρους τους.

newsit.gr

Διαβάστηκε 1085 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.