Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 23:51

O "γνωστός" καφετζής του Αγρινίου Β. Μπαλάσκας “επανέρχεται” μαζί με το άνοιγμα της εστίασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O κος Βασίλης Μπαλάσκας (γνωστός ως "Αγρινιώτης καφετζής") εν'όψει του ανοίγματος της εστίασης επανέρχεται με την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook

ΚΥΡΙΕ … ΚΡΑΤΟΣ …!!!
Νάμαστε πάλι εδώωωω !!!
Ξέρω ότι δεεεεν μου απαντάτε , αλλά μήηηηηπως λίιιιγο διάλογο ???
Εσείς σαν κύυυριος κράτος και εγώ σαν κάααμποσο … ΜΑ … ΛΑΚΑΣ !!!
Άνοιξα το καφενείο μου στο Αγρίνιο το 1987 !!!
Φορολογία τότε , 3% και 6% και θα έπαιρνα σύνταξη στα 35 εργάσιμα χρόνια !!!
Μετά φορολογία 8% , 18% και 36% !!!
Μετά 12% και 18% φορολογία και 5% στο ακαθάριστο εισόδημα ο δήμος και αργότερα που φωνάξαμε 2% , αυτές οι εισφορές στους δήμους , ήταν για τουριστικές περιοχές και στις τουριστικές περιόδους , αλλά ο δικός μας δήμος Αγρινίου , δεν ήταν και δεν είναι τουριστική περιοχή !!!
Η συνταξιοδότηση μου , μετά από 37 εργάσιμα χρόνια και μετά τα 60 χρόνια ηλικία !!!
Μετά 13% και 23% φορολογία , κάτι κλείσιμο βιβλίων , κάτι συνάφειες , ( για αυτά το 2003 , είχα φτάσει με επιστολή στην βουλή και μετά από συζήτηση , ειχαμε δικαιωθεί , άλλα πάρα πολλοί είχαν πληρώσει , χωρίς να τους επιστραφούν τα χρήματα .) , κάτι προκαταβολή φόρων , κάτι εισφορές αλληλεγγύης , κάτι εισφορά στο επιμελητήριο , εισφορά στο ΤΕΒΕ ( ΕΦΚΑ ) και να πληρώνεται ανά δύο μήνες και σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ , με προμήθεια , ( κάτι που φώναζα συνεχώς , γιατί μαζεύονταν μεγάλο το ποσό και δύσκολα πληρώνονταν και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που πολλοί χρωσταγαν και χρωστάνε ακόμα ) και παρόλο που το ΤΕΒΕ ήταν … ταμείο !!!
Αν και οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ , ήταν του … δημοσίου !!!
Αργότερα και μέχρι σήμερα , 24% ΦΠΑ , 29% φορολογία , 26% προκαταβολή φόρου και εισφορά αλληλεγγύης!!!
Συνταξιοδότηση εγώ και ο κάαααθε εγώ , στα 40 εργάσιμα χρόνια και 62 χρόνων ή στα 67 χρόνια ηλικίας και κάαατι ακούγεται για τα 70 χρόνια !!!
Όλο αυτό το διάστημα , οι τράπεζες δίνανε απλόχερα δάνεια , για το οτιδήποτε , χωρίς ελέγχους και μάλιστα πολλές φορές με το έτσι θέλω … σχεδόν !!!
Και οι τράπεζες (πολλές και αυτές ) , χωρίς κανέναν έλεγχο από … εσάααας ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ !!!
Μετά το 1989 , (με την σύμπραξη των : ΝΔ , ΚΚΕ και ΣΥΝασπισμού και την μεγάλη … άνθηση των “εργατοπατεροσυδικαλιστων”) , το σβήσιμο μέρους της ιστορίας , ( όπως και όσους βόλευε ) , την αρχή των ιδιοτικοποιησεων στα του … ΚΡΑΤΟΥΣ , το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου , την είσοδο στην χώρα μας των αλλοδαπών και την διάλυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας , ( εγκαταληψη των χωραφιών και τής υπαίθρου και επιδοτήσεις για να μήν … δουλεύουν οι αγρότες ) , την διάλυση ή το ξεπούλημα σε ΟΤΕ , ολυμπιακή αεροπορία , ΜΟΜΑ , ναυπηγεία , λιμάνια , παιδεία , υγεία και στρατό , το ξεπούλημα σε ξένους ή σε οφ σορ εταιρείες μεγάλο κομμάτι του τουρισμού , την συσορευση του χρήματος σε λίγους με το χρηματιστήριο και την αρχή τής φτωχοποιησης του λαού , την κακή χρήση ( σπατάλη) και χωρίς έλεγχο των ευρωπαϊκών κονδυλίων , το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών αγώνων , την μη εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων αυτών , την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κάποιο ευρωσύνταγμα και κάποιους ευρωκανόνες , το ξεπούλημα και την κατασπατάληση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων και και και … μας έφεραν την κρίση !!!
Και ποτέ μάααα … ποτέεεε ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , δεεεεεεν ελέγχθηκε … ΚΑΝΕΝΑΣ !!!
ΓΙΑΤΙ … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ???
Μπήκαμε στο ΔΝΤ , γιατί δεν μας δάνειζε ΚΑΝΕΝΑΣ και η χώρα μας θα χρεοκοπούσε !!!
Και αντί να μονιάσουμε ΟΟΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , για την σωτηρία της χώρας και του λαού , κοιτάζαμε το … ΕΓΩ , την ΚΑΡΕΚΛΑ και την ΕΞΟΥΣΙΑ , με Ζαπεια , με προγράμματα Θεσσαλονίκης και με αρεστά , με ψεύτικα και όμορφα λόγια !!!
ΓΙΑΤΙ … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ???
Και ΝΑΑΑ μνημόνια και ΝΑΑΑ ανακεφαλοποιησεις των τραπεζών και ΝΑΑΑ Κάπιταλ κοντρόλ και ΝΑΑΑ μειώσεις μισθών και συντάξεων και ΝΑΑΑ κλείσιμο επιχειρήσεων και ΝΑΑΑ αύξηση της ανεργίας και ΝΑΑΑ μεγάλα πολυκαταστήματα , με χαμηλά μεροκάματα , με πολλές φοροαπαλλαγές , με πολλές χρηματοδοτήσεις και χωρίς ελέγχους και ΝΑΑΑ πληστηριασμους σε μικροεπιχειρήσεις και σπίτια , από τράπεζες και ΝΑΑΑ ο πλούτος της Ελλάδας να φεύγει σε τράπεζες του εξωτερικού και ΝΑΑΑ … ΟΤΕ , ΔΕΗ , εφορία , δήμοι , ΔΕΥΑ να χρεώνουν πολύ περισσότερο από όσο πρέπει στους λογαριασμούς των πολιτών , για δήθεν δικό τους κοινωνικό έργο !!!
Και ΝΑΑΑ νέοι μετανάστες … σέ οοοολη την χώρα !!!
Τιιιιι λέτε , τιιιιι κάνατε , τιιικανετε και τιιιι θα κάνετε για όοοολα αυτά … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ???
Εξωτερική πολιτική … μπαχαλο !!!
Ξεπούλημα ιστορίας , συνόρων , κυριαρχίας , πολιτισμού , μνημείων και τής περιουσίας του Ελληνικού κράτους , από όοοολα σχεδόν τα κόμματα !!!
Διπλωματία … ;;; ΠΟΥΘΕΝΑ !!!
Ξεπούλημα ιδεολογιών , αρχών , αξιών , θεσμών , συνειδήσεων , ήθους και ηθικής σχεδόν από τους περισσότερους πολιτικάντηδες !!!
Δικαιοσύνη …;;; πουθενά !!!
Χρήμα … ;;; σε ΜΜΕ και σε πολυεθνικές !!!
Αστυνομία … ;;; ΜΟΟΟΝΟ για φύλαξη των πολιτικών , των εχόντων , των καλλιτεχνών και επιβολή προστίμων και φόβου στον απλό κοσμακι !!!
Εκκλησία – θρησκεία … ;;; την κλείσαμε !!!
Μικροεπιχειρησεις … ;;; τις κλείσαμε , όοοοσες είχαν απομείνει !!!
Κσι εμάααας … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , τον απλό λαό … ;;; μας κλείσατε σε καραντίνα στα σπίτια μας , με φόβο , με πανικό , με απειλές στο όνομα της πανδημίας του ΚΟΡΟΝΟ’Ι’ΟΥ και για την δική μας ασφάλεια , την δική μας υγεία και την ίδια την ζωή μας !!!
Και αφού ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , θέλετε το δικό μας καλό , ΟΟΟΛΟΙ σας , γιατί μας φτάσατε ως εδώ ???
Πολλοί πολιτικοί και μή , ανιστόριτοι και πολλές φορές με τα λεγόμενα τους ή τίς πράξεις τους , προκαλούν μεγάλο κακό στα τής χώρας μας και μάλιστα , χωρίς τιμωρία και πολλές φορές επιβραβεύονται κιόλας !!!
Αρκετοί από αυτούς και κάποιοι άλλοι , με πακτωλό χρημάτων , ( οι περισσότεροι σε ξένες τράπεζες και χώρες ) και ο περισσότερος κόσμος να είναι πτωχευμένος και χρεωμένος !!!
Τιιιιι κάνετε για ΟΟΟΛΑ αυτά ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ???
Καί σήμερα … ;;; που βγαίνουμε από την καραντίνα , ανοίγουμε τα μαγαζιά μας να κάααανουμε τιιιιι ???
Τα μικρομάγαζα , δεν μπορούν να αντέξουν !!!
Η χασούρα μεγάλη !!!
Τα έξοδα και μέχρι τώρα στην καραντίνα και μετά , τεράστια !!!
Η αγοραστική δύναμη μηδενική και ο φόβος ακόμα φωλιασμένος στις καρδιές των ανθρώπων !!!
Ρευστό χρήμα πουθενά , η ανεργία να μεγαλώνει , το αύριο ΟΟΟΛΩΝ μας αβέβαιο και οι κυβερνώντες μας και τα ΜΜΕ , να θριαμβολογουν πώς ΟΟΟΛΑ πάνε καλά και μας … σώωωωσανε !!!
Βοήθεια καμία … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ και τα χρήματα από την ΕΕ , εξαφανίστηκαν !!!
Οι μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο , πήραν 800ευρα και ΟΟΟΧΙ όλοι και οι … μεγάλοι τα πολλά !!!
Το νοσηλευτικό προσωπικό χόρτασε με ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ , τα ΜΜΕ , τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία με πολύ χρήμα όπως επίσης και οι τράπεζες , αλλά χωρίς να κάνουν κάποιες διευκολύνσεις ή να δίνουν κάποια δάνεια , όπως έδιναν παλιότερα για να βοηθήσουν τον κόσμο και την επανεκκίνηση της κοινωνίας !!!
Τα μαγαζιά τής εστίασης και κυρίως τα μικρά , που δεν έχουν χώρο έξω , ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα κλείσουν !!!
Καί τα υπόλοιπα , τα λίγο μεγαλύτερα , όπως επίσης και τα μικρά εμπορικά ΔΥΣΤΥΧΩΣ και αυτά θα πάνε για κλείσιμο , γιατί δεν θα αντέξουν τίς δυσκολίες !!!
Τιιιιι κάνετε για ΟΟΟΟΛΑ αυτά ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ???
ΔΥΣΤΥΧΩΣ … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , μας τελειώσατε !!!
Και το χειρότερο είναι ότι μας … ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ … ΚΙΟΛΑΣ !!!
Περιμένω απαντήσεις … ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , αλλά πολύ περισσότερο περιμένω έεεεργα , λύσεις και βοήθεια από ΟΟΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ !!!
Με πόνο ψυχής
Με αγωνία
Με απογοήτευση και ένα …
ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ !!!
……Ο καφετζής …
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ !!!

Διαβάστηκε 2980 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 01:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.