Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 23:49

Ανοίγουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Αύριο, Δευτέρα (25.05.2020) θα γνωστοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο έγινε γνωστό ότι ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί/ βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Ιουνίου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσας, ο οποίος ενημέρωσε πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες έδωσε το “πράσινο φως” για την επαναλειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά και νηπιαγωγεία), ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών.

Νωρίτερα, σήμερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφαση, λέγοντας πως “η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων”, προσθέτοντας πως “όλοι οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία”.

Σύμφωνα με τον Υποπτέρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, “ο κορονοϊός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας. Ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές το σχολείο, αλλά τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις είναι μικρές και μπορεί να μην έχει ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός”.

newsit.gr

Διαβάστηκε 1150 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.