Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 12:48

Τα μαντολινάτα του Νεοχωρίου (φωτο + βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Νεοχωρίου Μεσολογγίου επιδρά θετικά και καθοριστικά στη διαμόρφωση του ψυχικού κόσμου των νέων ανθρώπων. Οταν δε δημιουργηθούν και οι κατάλληλες προυποθέσεις η ευαισθησία αυτή εκφράζεται σε τέχνη, σε μουσική.

Κάπως έτσι το 1986 με την δημιουργία της “Στέγης Πολιτισμού” στο Νεοχώρι δημιουργήθηκε από τον Λευτέρη Μαυράκη η μαντολινάτα Νεοχωρίου. Ενα εγχείρημα πολύ δύσκολο γιατι οι νεαροί μουσικοί που ήταν μαθητές είχαν πολλές υποχρεώσεις και λίγο ελεύθερο χρόνο για να τον διαθέσουν όμως στην μουσική που τόσο αγαπούσαν. Ενα άλλο πρόβλημα ήταν ότι μόλις τελειώναν το Λύκειο έφευγαν για σπουδές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμο σχήμα.

Εν τούτοις η θέληση και το μεράκι των παιδιών σε συνδυασμό με την ικανότητα του μουσικού Σπύρου Χολέβα, που ανέλαβε την μαντολινάτα το 1993, στέργειωσαν το υπέροχο αυτό μουσικό σχήμα.
Οι φωτογραφίες είναι από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και από πρόσφατη συναυλία στο αρχαίο θέατρο των Οινιαδών όπου η σύγχρονη μαντολινάτα Νεοχωρίου, που την έχει αναλάβει η εταιρεία ΣΑΩ, συνοδεύει τον Μάριο Φραγκούλη.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Το βίντεο που σας παραθέτω είναι του 1997 περίπου απολαύστε το

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2126 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.