Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 12:46

Οι “έξοδοι” Μητσοτάκη από το Μαξίμου και το “σήμα” για επενδύσεις την εποχή του κορονοϊού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διαρκή τα μηνύματα του πρωθυπουργού για ενίσχυση του τουρισμού και των επιχειρηματιών. “Σήμα” για επανεκκίνηση της οικονομίας και… ζέσταμα των επενδύσεων.

Μία από τις προτεραιότητες που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν να… βγαίνει από τους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου.

Όμως, και η συγκεκριμένη προτεραιότητα υπήρξε «θύμα» του κορονοϊού, αλλά η άρση των τελευταίων περιορισμών στις μετακινήσεις από αύριο (σ.σ.: από και προς τα νησιά) σηματοδοτεί την «έξοδο» του πρωθυπουργού από το γραφείο του. Ήδη, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί μετά το τέλος του lockdown το Παγκράτι και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, επιδιώκοντας να συνομιλήσει με τους πολίτες, ενώ επισκέφθηκε και τον Υμηττό επ’ ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Ταξίδι στην Θεσσαλονίκη

Τώρα λοιπόν έρχεται η ώρα και για το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη μεθαύριο Τρίτη. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συζητήσεις με φορείς της πόλης, ενώ αντίστοιχα ταξίδια του πρωθυπουργού θα γίνουν σε όλη τη χώρα τους επόμενους μήνες. Όχι διότι έρχονται… εκλογές, αφού το σενάριο αυτό έχει «καεί», όπως έχει γράψει το newsit.gr, αλλ’ ακριβώς γιατί η πρωτοβουλία αυτή του πρωθυπουργού υπαγορεύεται από το σχέδιο που έχει βάλει μπροστά για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας που θα επιτρέψει σε βάθος χρόνου κυρίως στην οικονομία να δουλέψει με τους ρυθμούς που απαιτούνται για να «σβηστούν» οι ζημιές του κορονοϊού.

Το σχέδιο αυτό υπηρετεί και η δέσμη των παρεμβάσεων για τον τουρισμό και την οικονομία, ύψους 24 δις ευρώ, που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, αλλά και οι διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης στο σκέλος των επενδύσεων, οι οποίες θα «ξαναζεσταθούν» εάν η οικονομία καταφέρει να επανεκκινήσει δυναμικά. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους επιχειρηματίες κι επενδυτές, τονίζοντας με δήλωσή του στη RealNews πως «η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και τώρα σειρά σας είναι να κάνετε το δικό σας».

Η απόφαση για τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία

Κατά τα λοιπά, σήμερα η επιτροπή των ειδικών επί της υγείας αναμένεται να διατυπώσει την τελική εισήγησή της για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και αύριο ν’ ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Όπως ήδη έγραψε πάντως το newsit.gr, όλα δείχνουν πως, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εκφράστηκε θετικά ως προς το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές, αλλά και με εκπεφρασμένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επέλθει κανονικότητα και στο συγκεκριμένο πεδίο, από την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν κανονικά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Από αύριο, εξάλλου, εκτός της άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης από και προς τα νησιά, επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης με συγκεκριμένους κανόνες.

Τούτο αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό τεστ για την τουριστική περίοδο, ενδεχομένως δε το σοβαρότερο, καθώς η εστίαση συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία ετήσιας λειτουργίας (1/6) και θ’ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των εποχικών καταλυμάτων (15/6), αλλά και την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων της Ελλάδας με το εξωτερικό.

newsit.gr

Διαβάστηκε 1575 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/