Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 20:04

Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη φιστικιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τεχνικό Δελτίο απ’ το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου

ΒΟΤΡΥΟΣΦΑΙΡΙΑ

Οι άριστες συνθήκες για την ανάπτυξη της ασθένειας είναι η υψηλή σχετική υγρασία (>90 %) και θερμοκρασία (27-30ο C). Η έντονη βροχόπτωση και η επικείμενη άνοδος της θερμοκρασίας θα ευνοήσουν την εμφάνιση και εξάπλωση της ασθένειας, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό προσβολών.

Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Επίσης, είναι ουσιαστικής σημασίας ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, με σκοπό την απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι εάν την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε βροχές και αρκετό μόλυσμα, η ασθένεια διαδίδεται ταχύτατα. Επομένως, οι ψεκασμοί Ιουνίου και Ιουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: azoxystrobin, bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) qst 713, boscalid, fluxapyroxad, pyraclostrobin, pyrimethanil.

ΣΕΠΤΟΡΙΩΣΗ  

Οι συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις μολύνσεις του φυλλώματος. Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) qst 713, copper hydroxide, copper oxide, copper oxychloride.

  • Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων.
  • Η χρήση των προϊόντων αυτών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Διαβάστηκε 1603 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία