Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:38 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 19:31

Σπήλιος Λιβανός..." Κρατήσαμε την κοινωνία και την οικονομία όρθια ..."

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό  τουρισμό, ξεκίνησε με τη φράση του Λένιν ότι  «υπάρχουν δεκαετίες που δεν συμβαίνει τίποτα και μέρες που συμβαίνουν δεκαετίες».

«Διαλέξαμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προβήκαμε, άμεσα και ακαριαία, σε λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου, ρισκάροντας με το καθολικό κλείσιμο της  οικονομίας. Γνωρίζαμε ότι το οικονομικό τίμημα ήταν βαρύ» είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε  : «Κερδίσαμε τον πρώτο γύρο της μάχης! Κρατήσαμε την κοινωνία και την οικονομία όρθια. Πώς το κάναμε αυτό; Με σκληρή δουλειά, σεβασμό στη γνώμη των ειδικών, συγκροτημένο σχέδιο, αποτελεσματικό management, έμπνευση εμπιστοσύνης στους πολίτες, απόδειξη των δυνατοτήτων της Ελλάδας, απόλυτη σύμπλευση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο κ. Λιβανός, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στο πολύ πετυχημένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού Restart Tourism, απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι «δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε οι γνώσεις σας επί του τουρισμού δεν είναι επαρκείς, αφού μόνο άγνοια θα δικαιολογούσε τοποθετήσεις όπως ότι «η αποδοχή από την κυβέρνηση των μη κενών θέσεων στα αεροπλάνα αποτελεί «εξυπηρέτηση συμφερόντων των αεροπορικών», και όχι το αυτονόητο ότι συμφέρει τη πατρίδα μας να έρχονται γεμάτα τα αεροσκάφη. Είτε ότι επανέρχεστε πλησίστιοι στις γενεσιουργές σας  αρχές της ανέξοδης πλειοδοσίας και του ανεύθυνου λαϊκισμού».

 Απαντώντας, δε, στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για χορήγηση 1 δις στους ανθρώπους του τουρισμού, την κάλεσε να απαντήσει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές «από ποιο κοινωνικό κλάδο προτείνετε να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια; Από τους ανέργους, από τους ελεύθερους επαγγελματίες, από τους μισθωτούς; Γιατί κάθε ευρώ που εξαγγέλλουμε πρέπει να αντιστοιχεί σε έναν κωδικό στον κρατικό προϋπολογισμό. Διότι τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης ο ελληνικός λαός τα πλήρωσε πολύ ακριβά. Ίσως, βέβαια, λάβουμε την απάντηση μας στο σίκουελ του «Μένουμε Όρθιοι», που σπεύσατε ατάκτως να αποσύρετε», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο, όταν όμως αυτός, γίνετα με όρους πολιτισμένους και ευπρεπείς και όχι με χαρακτηρισμούς περί «χυδαίας Δεξιάς» και υπαινιγμούς για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Ρητορικές εμφυλίου ικανοποιούν το δικό σας μικρό ακροατήριο ενός κινήματος  διαμαρτυρίας και ανυπακοής, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτουν όμως το σύνολο του ελληνικού λαού. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Είναι, όμως, και εύπλαστη. Απαιτεί σοβαρότητα, ουσιαστικό και επιστημονικό διάλογο. Απαιτεί συνεργασία και συναίνεση. Δεν αντέχει σε κομματικούς διχασμούς και πολιτικούς λαϊκισμούς», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Διαβάστηκε 1543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/