Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:59 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 18:34

Μουνιέ: “Θα γράψω βιβλίο…”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Άντονι Μουνιέ… άνοιξε την καρδιά του μιλώντας στο Instagram Live του Novasports.gr και τον Νίκο Τζουάννη. Μίλησε για όλους και για όλα, για τον Παναθηναϊκό, για τις σχέσεις του με τον Αλαφούζο και τον Νταμπίζα, για το ιατρικό λάθος που τον άφησε πίσω αγωνιστικά, για τα όσα του έμειναν από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ δηλώνει ότι εξακολουθεί να αγαπάει την «πράσινη φανέλα». Αναλυτικά οι δηλώσεις του 32χρονου Γάλλου ποδοσφαιριστή:

Σχετικά με το διάστημα της καραντίνας:
«Στο στάδιο της καραντίνας αξιοποίησα τον χρόνο που είχα και νιώθω πολύ καλά και πολύ δυνατός. Έτσι θέλω να συνεχίσω»

Για τον Παναιτωλικό:
«Με υποδέχτηκαν θερμά και δεν θεωρώ ότι είναι πισωγύρισμα η συμμετοχή μου στην ομάδα. Είμαι επαγγελματίας. Θέλω να κάνω πάντα το καλύτερο και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό». 

Για τον Παναθηναϊκό:
«Υπήρχε συμφωνία με τον πρόεδρο για μείωση στον μισθό μου κατά 50%.

Έμεινα εκτός ομάδας για έναν τραυματισμό. Δυστυχώς εκεί υπήρχε ιατρικό λάθος και ενώ σε άλλους δόθηκαν ευκαιρίες σε εμένα όχι. Ο Νίκος Νταμπίζας έδειξε να μην με υπολογίζει. Ο προπονητής με ήθελε, αλλά ο κ. Νταμπίζας ήταν κάθετος στην απόφαση του. Στον Παναθηναϊκό νομίζω δεν με σεβάστηκαν.

Πίστεψα ότι θα μπορούσα να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη. Πήγα μίλησα με τον κ. Δώνη και του είπα να μου δώσει ευκαιρίες να αγωνιστώ σε 7-8 συνεχόμενα παιχνίδια και αν δεν μείνει ευχαριστημένος ας με αφήσει έξω.

Θα ήμουν ο πρώτος που θα τον παρότρυνα να μείνω εκτός ενδεκάδας αν διαπίστωνα ότι πράγματι δεν είμαι καλός, αλλά ποτέ δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ήταν δύσκολο το διάστημα που έκανα προπόνηση μόνος μαζί με τον Οικονόμου και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έπρεπε να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλλον το πρόβλημα ήταν προσωπικό γιατί έβλεπα παίκτες από την Κ19 να παίζουν κι εγώ έμενα εκτός.

Δεν είχα αγωνιστικό ρυθμό και αυτό μου έκανε κακό. Ήταν η πιο περίεργη περίοδος στη ζωή μου αν και κάτι ανάλογο έζησα στην Μπολόνια ωστόσο εκεί τουλάχιστον με σεβάστηκαν καθώς λάμβανα μέρος στις προπονήσεις».

Για τις σχέσεις του με τον Νίκο Νταμπίζα:

«Με τον πρόεδρο συμφωνήσαμε στο οικονομικό, ο Νταμπίζας επενέβη όμως διαφώνησε και έλεγε ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να προστατέψει και να βοηθήσει τον σύλλογο. Αν πω κάποια πράγματα απ΄ αυτά που είδα στο Κορωπί κάποιοι δεν θα ξαναπάνε στο προπονητικό κέντρο. Ίσως μια μέρα γράψω βιβλίο για τα όσα έζησα και είδα εκεί».

Αν ο Νταμπίζας ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό:

«Όταν βρίσκεται κάποιος σε μια θέση όπως αυτή που είχε ο Νταμπίζας στην ομάδα, πρέπει να κρατήσει ισορροπίες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να μπορεί να έρχεται να σε βλέπει να σου μιλάει. Ο Νταμπίζας ήταν αυστηρός στα αποδυτήρια, ήταν απόμακρος αλλά δεν θεωρώ ότι αυτός ήταν το πρόβλημα της ομάδας»

Για τα καλά που κρατάει από τον Παναθηναϊκό:
«Θυμάμαι όλα τα ντέρμπι που παίξαμε στο καταπληκτικό γήπεδο μας. Είναι μοναδική εμπειρία και μοναδική η ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Όλη η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική ακόμη και πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο εκεί που μας περιμένει ο κόσμος να μας ενθαρρύνει. Έπαιξα πολλά ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν έχασα κανένα. Θυμάμαι το γκολ που πέτυχα με πέναλτι και που ο κόσμος άρχισε να με βλέπει πολύ πιο θετικά».

Για τα άσχημα από τον Παναθηναϊκό:
«Τα οικονομικά προβλήματα που είχε η ομάδα τα γνώριζα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Με ενημέρωσε σχετικά ο μάνατζερ μου. Μπορούσα να φύγω, αλλά η οικογένεια μου έμεινε στην Αθήνα και τους άρεσε εδώ. Εγώ δεν ήθελα να «καθίσω» στο συμβόλαιο μου. Στην Ιταλία για παράδειγμα μας πλήρωναν κάθε τρεις μήνες. Το γνωρίζαμε όμως από την αρχή».  

Για τον τραυματισμό του:
«Την πρώτη σεζόν δεν έχασα κανένα παιχνίδι, αλλά μετά τον τραυματισμό και το ιατρικό λάθος που έγινε, κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και γι αυτό δεν κατάφερα να αγωνιστώ και πάλι. Εγώ δεν ένιωσα ξοφλημένος και γι΄ αυτό συνεχίζω στον Παναιτωλικό. Εκεί νιώθω τον σεβασμό των υπολοίπων».

Πως νιώθει για τον Παναθηναϊκό:
«Αγαπώ τον Παναθηναϊκό. Είμαι επαγγελματίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Όταν ήρθα εδώ πίστευα ότι εδώ θα κλείσω την καριέρα μου και το είπα στη γυναίκα μου. Ήταν όμορφα και δεν κρατάω καμία κακία».
  
Για την αγωνιστική εικόνα των «πράσινων»:
«Στον α΄ γύρο η ομάδα είχε προβλήματα, ήταν ένα καταστροφικό διάστημα, ωστόσο βελτιώθηκε στην συνέχεια. Το θέμα είναι να μην αλλάζεις κάθε χρόνο παίκτες και να μπορείς να κρατάς έναν κορμό. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στη μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος και να συμμετέχει στην ευρώπη».

Για τον αν ήταν να υπογράψει στον Ολυμπιακό:
«Ναι πλησίασα κοντά στον Ολυμπιακό μετά την Μονπελιέ, αλλά δεν προχώρησαν κάποια πράγματα και η τύχη με έφερε στον αιώνιο αντίπαλο»

Για το στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της επανέναρξης:
«Είναι δύσκολο να παίξεις χωρείς τον κόσμο στις κερκίδες. Θα παίξουμε γιατί είμαστε επαγγελματίες, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό και… άχαρο να παίζεις σε άδεια γήπεδα. Η ομάδα που είναι πιο έτοιμη θα κάνει την διαφορά. Είδαμε ότι στην Γερμανία υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα δούμε ωραίο θέαμα στους επόμενους αγώνες»

Για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού:
«Η χώρα τα πήγε πολύ καλά, έγινε εξαιρετική δουλειά»

Για τον αν καταφέρει να μείνει στη Super League o Παναιτωλικός:
«Είναι μια μικρή αλλά εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα με καταπληκτικό προπονητικό κέντρο. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Είμαστε σε μια πόλη που αγαπά το ποδόσφαιρο και αυτό το εισπράττουμε σε κάθε μας βήμα».

Για το αν νιώθει ο «σταρ» της ομάδας:
«Δεν νιώθω «σταρ» αν και είμαι νέος στην πόλη. Ο κόσμος με αγκάλιασε και εγώ προσπαθώ να το ανταποδώσω την αγάπη τους βοηθώντας τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο και στα αποδυτήρια».

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 2460 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.