Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 19:47

Γεωργιάδης: Δημιουργούμε παρατηρητήριο ρευστότητας για τις επιχειρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν το τυπικό γράμμα της νομιμότητας γιατί η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης – Σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ προωθείται σχέδιο και για μικροπιστώσεις –  Ανακοίνωσε μόχλευση ρευστότητας 7 δισ. ευρώ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους 1,88 δισ. ευρώ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες, αναλύει αυτήν την ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του σημειώνοντας πως οι οικονομικοί δείκτες προϊώνιζαν μεγάλη επιτυχία για το 2020 μέχρι την εμφάνιση του Covid-19.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξασφάλισε την επάρκεια και τον έλεγχο της κερδοσκοπίας σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, ενώ μερίμνησε για την ασφαλή λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

O υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η ύφεση για το 2020 είναι αναπόφευκτη, στόχος είναι να μειώσουμε το εύρος της και να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία για να έχουμε ανάκαμψη το 2021.

Ως προς τη συνεργασία με την ΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πολύ γρήγορα η χώρα πέτυχε η αναπτυξιακή τράπεζα να γίνει εργαλείο παροχής ρευστότητας.

Σήμερα, Τετάρτη, άνοιξε και πάλι το ΤΕΠΗΧ2. Μάλιστα, πάνω από 40.000 επιχειρήσεις κάνανε αίτηση από τις 12 το μεσημέρι.

Τώρα προέχει να βάλουμε μπρος την οικονομία να μειώσουμε το εύρος της ύφεσης και το 2021 να είναι έτος μεγάλης ανάκαμψης»

Μόχλευση ρευστότητας 7 δισ. ευρώ έχει εξασφαλιστεί. Το σχεδιάσαμε και το υλοποιησαμε σε λιγότερο από 50 ημέρες .

Εγκαινιάσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία σε ύψος 1,88 δισ. ευρώ και με τη μόχλευση άλλα 5 δισ. ευρώ  .

Για τις στρατηγικές επενδύσεις το σύνολο των νεων εγκρίσεων είναι 2,5 δισ. ευρώ.

Θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια από 2000 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει φάκελο.

Εγκρίναμε έργα ΣΔΙΤ  και νέες στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ σε μόλις 16 ημέρες

Σε άμεση προτεραιότητα τίθενται 40 μεγάλα έργα. Στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027  προστίθενται πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση δημιουργεί Παρατηρητήριο Ρευστότητας για τις επιχειρήσεις. Ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν το τυπικό γράμμα της νομιμότητας γιατί η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας.

Σε συνεργασία με ΥΠΟΙΚ θα έχουμε σχέδιο για μικροπιστώσεις, για να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης. Στόχος είναι να μην μείνει καμία επιχείρηση πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

protothema.gr
Διαβάστηκε 985 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.