Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:23 μμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 17:06

Αλλαγές κρατούν “κολλημένη” τη νέα Κοινωφελή Εργασία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν έχει φτάσει ακόμη στο ΑΣΕΠ

Τροποποιήσεις αναμένονται στην υπουργική απόφαση για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και για 36.500 προσλήψεις σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Σύμφωνα με το Dikaiologitika.gr η διαδικασία βρίσκεται “κολλημένη” στο ΑΣΕΠ, το οποίο αναμένει τροποποιήσεις στην υπουργική απόφαση, προκειμένου στη συνέχεια να δώσει το “πράσινο φως” για να προχωρήσει ο ΟΑΕΔ στη δημόσια πρόσκληση όπου θα οριστούν οι ημερομηνίες υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να υπάρχουν αυτή τη στιγμή μία σειρά ζητημάτων τα οποία μπορούν να επιλυθούν με τροποποιήσεις στην υπουργική απόφαση, ώστε να προχωρήσει τελικά η προκήρυξη των θέσεων απ’ τον ΟΑΕΔ και να οριστούν οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων.

Οι άνεργοι που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του Οργανισμού στους επιβλέποντες φορείς, όσο και κατά την τοποθέτησή τους και την αναγγελία τοποθέτησής τους στο πληροφοριακό σύστημα (ΠΣ) ΕΡΓΑΝΗ από τους επιβλέποντες φορείς.

Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες κ.α. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι άνεργοι που έλαβαν μέρος στα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 του ΟΑΕΔ.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1040 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.