Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 13:07

Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς (βίντεο-φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στo πλαίσιo του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που οργάνωσε η ΟΛΜΕ στην Αθήνα, η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων Αγρινίου – Θέρμου, το Σύλλογο Δασκάλων Βόνιτσας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου, οργάνωσε στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

“Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την on – line αναμετάδοση του μαθήματος. Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό” τόνισαν οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας. Η κινητοποίηση στηρίχθηκε από πολλούς φορείς της περιοχής, όπως και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το ποίο μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, κάτι που έκανε και η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών”.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 967 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα