Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:11 μμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 13:19

“Ξεμπλοκάρει” το αποχετευτικό Καινούργιο – Παναιτώλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την παράδοση του έργου στο τέλος του ’20, που δημοπρατήθηκε το… 2010

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρουν μπρος οι μηχανές για το έργο που “τράβηξε” σχεδόν μία δεκαετία από την δημοπράτηση του, το αποχετευτικό της περιοχής Καινούργιο – Παναιτώλιο, το πολύπαθο αποχετευτικό του τέως δήμου Θεστιέων.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί από το 2010, στον τότε δήμο Θεστιέων, λίγες

μάλιστα μέρες προτού ο δήμος καταργηθεί και συνενωθεί με τον δήμο Αγρινίου  και συμβασιοποιήθηκε το 2016. Η πορεία του μάλιστα, ήταν τα προηγούμενα χρόνια πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του νυν δημάρχου Γ. Παπαναστασίου, του πρώην δημάρχου Π. Μοσχολιού και του τέως δημάρχου Θεστιέων Δημ. Τραπεζιώτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες για το εν λόγω έργο ξεκίνησαν περί το 2017. Οι αρχικές καθυστερήσεις αφορούσαν δικαστικές διαμάχες με εργολάβους καθώς και πολλαπλές εμπλοκές με το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ανάδοχος του έργου «Κ/Ξ «ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ – Κ/Ξ Γ.Θ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ», με την αρμόδια υπηρεσία σύνταξης μελέτης να είναι ο πρώην δήμος Θεστιέων, πλέον δήμος Αγρινίου, και ποσό αρχικής χρηματοδότησης τα 10.571.850,00€.
Το τελευταίο διάστημα υπήρξε διακοπή του λόγω κορωνοϊού καθώς και από το Υπουργείο είχαν βγει εγκύκλιοι που απαγόρευαν τέτοιου είδους εργασίες, με αποτέλεσμα  να σταματήσει προσωρινά και περίπου 4 μήνες, γεγονός πάντως που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες στους κατοίκους της περιοχής. Αυτά τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, από την πλευρά του ανάδοχου.
Πλέον, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να “ξεμπλοκάρει”  και να γίνει η επανεκκίνηση , αρχικά με την παράδοση των υλικών και τον συντονισμό των τριών συνεργείων.
Τα τρία συνεργεία συνεργάζονται για την επίσπευση της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης Καινουργίου και Παναιτωλίου.
Όφελος όλων είναι να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με τις εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση του έργου να φτάνουν στο τέλος του έτους, με την προϋπόθεση να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση.
Με την ολοκλήρωση του αναμένεται να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και υποβάθμισης της λίμνης Τριχωνίδας.
Να σημειωθεί τέλος πως το έργο χρηματοδοτείται και επιβλέπεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που μπροστά στην σχεδόν πεντάμηνη καθυστέρηση και εφόσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, δεν αποκλείεται να κινήσει διαδικασίες.
panaitolionews.blogspot.com
Διαβάστηκε 1126 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.