Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:28 μμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 10:55

Αγρίνιο: Λειτουργία στις εκκλησίες σήμερα με πιστούς σε αποστάσεις (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλες οι εκκλησίες σήμερα άνοιξαν με τη συμμετοχή πιστών μετά από δυο μήνες. Πλέον επιτρέπεται η έλευση των πιστών βέβαια υπό όρους κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, τη χρήση αντισηπτικών

και την τοποθέτηση καρεκλών στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς, η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Οφείλουμε ως εκκλησιαστικό σώμα να εφαρμόσουμε επ’ ακριβώς και αυτές τις συστάσεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (νέος) η έλευση πιστών ήταν αρκετή και στην είσοδο του ναού υπάρχει άτομο που ελέγχει την είσοδο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1065 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.